GRIZLY vločky rýžové 1000g
Popis
- Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
- Složení: Vločky rýžové 100%
- Země původu: Itálie
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Rýžové vločky vznikají lisováním kulatozrnné rýže. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny, které zajišťují rychlý pocit zasycení. Představují bohatý zdroj komplexních sacharidů se slušným zastoupením vitamínů skupiny B a minerálních látek (především draslíku a fosforu) v kombinaci s nízkým obsahem tuků. Proto je doporučujeme všem milovníkům zdravé výživy, celiakům, ale i těhotným a dětem, dokonce i kojencům od 6. měsíce.
Použití: Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Rýžové vločky skvěle drží tvar i po uvaření a můžete s nimi vykouzlit mnoho zdravých pokrmů. K snídani si můžete připravit sladké rýžové kaše s oblíbeným ovocem například s jablky a skořicí. Stačí jen vločky lehce povařit ve vodě, v mléce nebo jejich kombinaci asi 5 minut a lahodná kaše je na světě. Naslano se dají kombinovat s luštěninami. Velmi lahodnou chuť získáme třeba s červenou čočkou. Skvěle se hodí i do polévek či do omáček.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1489 kJ / 354 kcal |
Tuky: | 2,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1 g |
Sacharidy: | 74 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Bílkoviny: | 7,5 g |
Sůl: | 0,01 g |
Rýže je jednou z mála obilovin, kterou vám doporučí lékař při přísných dietách trávicího traktu. Je natolik lehce stravitelná, že bývá prvním pokrmem z obiloviny, který mohou konzumovat i lidé po operačních zákrocích. Je tedy celkem logické, že ji lze podávat i malým dětem a seniorům s oslabeným trávením, ovšem za předpokladu, že ji vhodně připravíte a dochutíte.
Ideálním dietním pokrmem z rýže jsou rýžové vločky, připravíte je během několika minut a není nutné je dlouze namáčet, vařit či dusit pod pokličkou. Vločkovou kaši pak doplníte sušeným či čerstvým ovocem, dochutíte skořicí, datlovým, špaldovým či javorovým sirupem nebo medem a případně oříšky, jestliže vám nečiní trávicí potíže.
Rýžové vločky lze kombinovat i s luštěninou, čímž získáte komplexní bílkovinu, vhodnou jako náhradu masa, anebo jimi můžete zahušťovat omáčky a polévky. Mají neutrální chuť, takže vám většinu pokrmů nebudou chuťově ovlivňovat.