10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 40688784

GRIZLY vločky rýžové 1000g

GRIZLY vločky rýžové 1000g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky Složení: Vločky rýžové 100%  Země původu: Itálie Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Celý popis
Ušetříte 24 Kč 123 Kč
99 Kč
Zboží od: nakliceno.cz
Ušetříte 24 Kč 123 Kč
99 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední 3 kusy
S novou kartou za

17.7.2024 na výdejním místě
17.7.2024 - 19.7.2024 na vaší adrese

Popis

  • Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
  • Složení: Vločky rýžové 100% 
  • Země původu: Itálie
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Rýžové vločky vznikají lisováním kulatozrnné rýže. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny, které zajišťují rychlý pocit zasycení. Představují bohatý zdroj komplexních sacharidů se slušným zastoupením vitamínů skupiny B a minerálních látek (především draslíku a fosforu) v kombinaci s nízkým obsahem tuků. Proto je doporučujeme všem milovníkům zdravé výživy, celiakům, ale i těhotným a dětem, dokonce i kojencům od 6. měsíce. 

Použití: Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Rýžové vločky skvěle drží tvar i po uvaření a můžete s nimi vykouzlit mnoho zdravých pokrmů. K snídani si můžete připravit sladké rýžové kaše s oblíbeným ovocem například s jablky a skořicí. Stačí jen vločky lehce povařit ve vodě, v mléce nebo jejich kombinaci asi 5 minut a lahodná kaše je na světě. Naslano se dají kombinovat s luštěninami. Velmi lahodnou chuť získáme třeba s červenou čočkou. Skvěle se hodí i do polévek či do omáček. 

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1489 kJ / 354 kcal
Tuky: 2,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 74 g
z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 7,5 g
Sůl: 0,01 g

 

Rýže je jednou z mála obilovin, kterou vám doporučí lékař při přísných dietách trávicího traktu. Je natolik lehce stravitelná, že bývá prvním pokrmem z obiloviny, který mohou konzumovat i lidé po operačních zákrocích. Je tedy celkem logické, že ji lze podávat i malým dětem a seniorům s oslabeným trávením, ovšem za předpokladu, že ji vhodně připravíte a dochutíte.

Ideálním dietním pokrmem z rýže jsou rýžové vločky, připravíte je během několika minut a není nutné je dlouze namáčet, vařit či dusit pod pokličkou. Vločkovou kaši pak doplníte sušeným či čerstvým ovocem, dochutíte skořicí, datlovým, špaldovým či javorovým sirupem nebo medem a případně oříšky, jestliže vám nečiní trávicí potíže.

Rýžové vločky lze kombinovat i s luštěninou, čímž získáte komplexní bílkovinu, vhodnou jako náhradu masa, anebo jimi můžete zahušťovat omáčky a polévky. Mají neutrální chuť, takže vám většinu pokrmů nebudou chuťově ovlivňovat.