Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 44264121

GRIZLY Švestky sušené jemné 1 kg

GRIZLY Švestky sušené jemné 1 kg

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
GRIZLY Švestky sušené jemné 1000 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky (Ashlock) 99,4 %, konzervant E202: sorban draselný, rostlinný olej 0,5 %. Země původu: Argentina, Bulharsko Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Celý popis
208 Kč
Zboží od: nakliceno.cz
208 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední 2 kusy
S novou kartou za

16.9.2024 na výdejním místě
16.9.2024 - 18.9.2024 na vaší adrese

Popis

GRIZLY Švestky sušené jemné 1000 g
  • Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
  • Složení: Sušené švestky (Ashlock) 99,4 %, konzervant E202: sorban draselný, rostlinný olej 0,5 %.
  • Země původu: Argentina, Bulharsko
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. 

Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.

Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.

Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty – Švestky sušené jemné, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené jemné totiž pochází zpravidla z Jižní Ameriky, mají tudíž větší přísun slunečního svitu než Švestky sušené, které mají svůj původ v Evropě. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů.