GRIZLY pohankové vločky jemné 1000g
Popis
- Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
- Složení: Vločky pohankové jemné 100%
- Země původu: Ukrajina
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Pohankové vločky vznikají lisováním pohankových krup. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Pohanka působí protizánětlivě a je skvělým zdrojem rutinu.
Použití: S pohankovými vločkami můžete vykouzlit mnoho zdravých pokrmů. K snídani doporučujeme sladké nebo slané pohankové kaše s ovocem a ořechy nebo s čerstvou zeleninou. Pohanka se vaří jen opravdu krátce, stačí asi 3 minuty pod pokličkou. Skvěle poslouží také jako příloha provoněná bylinkami či přísada do polévek, smoothie, karbanátků nebo pomazánek.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1530 kJ / 366 kcal |
Tuky: | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1 g |
Sacharidy: | 71 g |
z toho cukry: | 2 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,01 g |
Pohanka se na talířích v České republice neobjevuje příliš často, a to je chyba. Jde totiž o velice zdravou zemědělskou komoditu, navíc přirozeně bezlepkovou a samozřejmě celozrnnou, ať už si jí pořídíte v podobě celých zrn, lámanky, instantních kaší nebo vloček. Lze ji připravit a konzumovat jak na slano, tak i ve sladkých pokrmech.
Pohankové vločky na slanoZ pohankových vloček je velice snadné vytvářet nádivky, karbanátky, sekanou či pomazánky, můžete je v podobě kaše přidávat k zeleninovému salátu a k uvařeným luštěninám. Pohanka je velmi zemitá a spíše zahřívající pseudoobilnina a je doslova ideální pro manuálně pracující osoby a pro sportovce.
Pohanková kaše na sladkoJestliže si zvyknete na zvláštní chuť pohanky, pak vám nebude zatěžko připravovat z ní i sladká jídla. K pohance se hodí sušené švestky, meruňky nebo brusinky, datle či datlová pasta, hruškový džem a také jablka se skořicí.