10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 40688859

GRIZLY pohankové vločky jemné 1000g

GRIZLY pohankové vločky jemné 1000g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky Složení: Vločky pohankové jemné 100%  Země původu: Ukrajina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Celý popis
125 Kč
Zboží od: nakliceno.cz
125 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední 3 kusy
S novou kartou za

9.7.2024 na výdejním místě
9.7.2024 - 11.7.2024 na vaší adrese

Popis

  • Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – vločky
  • Složení: Vločky pohankové jemné 100% 
  • Země původu: Ukrajina
  • Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
  • Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Vlastnosti a výhody: Pohankové vločky vznikají lisováním pohankových krup. Patří mezi přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitamíny především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Pohanka působí protizánětlivě a je skvělým zdrojem rutinu. 

Použití: S pohankovými vločkami můžete vykouzlit mnoho zdravých pokrmů.  K snídani doporučujeme sladké nebo slané pohankové kaše s ovocem a ořechy nebo s čerstvou zeleninou. Pohanka se vaří jen opravdu krátce, stačí asi 3 minuty pod pokličkou. Skvěle poslouží také jako příloha provoněná bylinkami či přísada do polévek, smoothie, karbanátků nebo pomazánek. 

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1530 kJ / 366 kcal
Tuky: 3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 71 g
z toho cukry: 2 g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 0,01 g

 

Pohanka se na talířích v České republice neobjevuje příliš často, a to je chyba. Jde totiž o velice zdravou zemědělskou komoditu, navíc přirozeně bezlepkovou a samozřejmě celozrnnou, ať už si jí pořídíte v podobě celých zrn, lámanky, instantních kaší nebo vloček. Lze ji připravit a konzumovat jak na slano, tak i ve sladkých pokrmech.

Pohankové vločky na slano

Z pohankových vloček je velice snadné vytvářet nádivky, karbanátky, sekanou či pomazánky, můžete je v podobě kaše přidávat k zeleninovému salátu a k uvařeným luštěninám. Pohanka je velmi zemitá a spíše zahřívající pseudoobilnina a je doslova ideální pro manuálně pracující osoby a pro sportovce.

Pohanková kaše na sladko

Jestliže si zvyknete na zvláštní chuť pohanky, pak vám nebude zatěžko připravovat z ní i sladká jídla. K pohance se hodí sušené švestky, meruňky nebo brusinky, datle či datlová pasta, hruškový džem a také jablka se skořicí.