Cretan Farmers CRETAN FARMERS Jednodruhové koření Šafrán 1 g
Popis
Šafrán setý, latinsky Crocus sativus, je koření známé tisíce let. Používá se buď mletý, ale kvalitnější jsou sušené, celé pestíky. S šafránem se musí kořenit velmi opatrně, aby pokrm, díky předávkování, nezískal hořkou chuť. Při správném použití dodává pokrmům zvláštní „orientální“ výraznou chuť a žlutou barvu. Šafrán Cretan Farmers, dodáváme v balení 1g v uzaviratelné skleničce, aby nevyčpěl. Použití šafránu je známé snad ze všech světových kuchyní. Je součástí arabských, čínských nebo indických jídel, ale uplatnění si našel i v jižní Americe. V Evropě je nejvíce využíván ve španělské, italské nebo francouzské kuchyni, především do omáček nebo polévek. Asi nejznámnější je využití šafránu k ochucení a obarvení rýže a pokrmů z ní, do španělské paelly, a u nás do rybí polévky. Tip: Před použitím namočte šafránové nitky do teplé vody a nechte několik minut louhovat. Do pokrmu dejte vodu i vylouhované nitky šafránu. Dávkování: například k ochucení rizota pro 4 osoby bohatě postačí špetka kvalitního šafránu