COFFEEDREAM BRAZÍLIE SITIO MANDIOCA CATUAI - Hmotnost: 500g, Typ kávy: Jemné mletí - český turek, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM
COFFEEDREAM BRAZÍLIE SITIO MANDIOCA CATUAI - Hmotnost: 500g, Typ kávy: Jemné mletí - český turek, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM
Pražená zrnková káva BRAZÍLIE SITIO MANDIOCA CATUAI – natural, microlot
Celý popisPopis
BRAZÍLIE SITIO MANDIOCA CATUAI – natural, microlot
Název farmy: Sítio Mandioca
Farmář: Ronaldo Reis Madeira
Nadmořská výška: průměrná nadmořská výška: 1132 m.n.m.
Země: Brazílie
Zpracování: Naturals
Město: Nova Resende – MG Oblast Sul de Minas
Druh: 100% arabica
Odrůda: Catuai
Velikost exp. balení: 30kg grainpro
Profil chuti: plné tělo s chutí hořké čokolády, pomeranče, manga, zeleného jablka s květinovými tóny
Historie farmy
Producent Ronaldo Reis Madeira vždy pracoval s kávou společně se svým otcem a bratry. Ronaldo se oženil s Fernandou a mají dvě děti: Murila, 7 let, a Lorenu, 6 měsíců. Má pole na farmě svého otce a jeho žena zdědila 10hektarový pozemek.
Díky úsilí a tvrdé práci koupil od svého bratrance farmu o rozloze 8 hektarů. Ronaldo je velmi spokojený s výsledky své práce a s tím, co do kávy vybudoval.
Systém zpracován
í kávy Káva v Sítio Mandioca je 100% ručně vybírána Ronaldovou rodinou. Po sběru se káva přenese na terasu a rozprostře v jemných vrstvách. Po 6 dnech hrabání 10 až 12krát denně je káva napůl vysušená.Pro dosažení ideální vlhkosti je proces sušení ukončen v mechanické sušárně, ve které se suší přes den a odpočívá v noci.
Starost o kvalitu
Výrobce se účastní kurzů a workshopů o kávových specialitách a snaží se majetek vylepšovat za účelem zvýšení kvality, a to jak z hlediska kávy samotné, tak péče a ochrany mikroklimatu, kde se pole nacházejí.