Brezzo Šafrán ve stigmatu, 0,25 g
Popis
Šafrán ve stigmatu
Díky mimořádným organoleptickým vlastnostem je šafrán ušlechtilé koření a jedinečný výrobek světa.
Získává se z květu Crocus Sativus L., jehož červená vlákna se ručně sbírají.
Tyto stigma se následně suší a balí vcelku, aby byla zaručena čistota a kvalita.
Ten, který používá Brezzo, je výsledkem pečlivého výběru nejlepšího šafránu ze Sardinie.
Rubínově červená barva, intenzivní, ale jemná vůně a nezaměnitelná chuť z něj činí produkt mimořádné kvality, schopný zvýraznit chuť různých pokrmů, aniž by kryl jejich chutě.
Tipy na použití a servírování:
k lepšímu vychutnání šafránového rizota se doporučuje použít 10 stigmat na osobu, přičemž 0,25 gramu šafránu je dávka na rizoto pro 4 osoby (asi 400 g rýže).
Stigma by měla být nalita do půl šálku horké vody po dobu 4 až 8 hodin.
Čím je delší doba luhování, tím lepší je konečný výsledek a to díky pomalému uvolňování nezaměnitelné chuti šafránu.
Vařte rizoto a až bude téměř uvařené, přidejte nálev.
Složení: šafrán ve stigmatu 100% (země původu: Itálie)
Výrobce: Brezzo – Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Itálie
Země původu: Itálie
Skladování: skladovat na chladném suchém místě
Alergeny: bez alergenů
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1298 Kj / 310 Kcal
Tuky 5.9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1.6 g
Sacharidy 65.0 g
z toho cukry 45.0 g
Vláknina 3.9 g
Bílkoviny 11.0 g
Sůl 0.4 g