Brezzo Italský med z kopyšníkových květů, 500 g (Miele di Sulla)
Popis
Italský med z z kopyšníkových květů (Miele di Sulla)
Přestože kopyšníkový med patří k nejkvalitnějším medům vyráběným v Itálii, je kupodivu stále málo známý široké veřejnosti.
Jedná se o med, který samovolně krystalizuje a vytváří krémovou hmotu jemných krystalků. Z tohoto důvodu je obzvláště vhodný k roztírání.
Chuť je svěží a jemná, s výrazným květinovým akcentem.
Pyl kopyšníků je téměř vždy přítomen v proměnlivém a někdy minimálním množství ve všech medech vyráběných ve střední a jižní Itálii. Naopak v medech vyráběných mimo Itálii se nevyskytuje. Přítomnost tohoto pylu se používá jako ukazatel italského původu medu.
Doporučujeme k sýrům s nevýraznou chutí. Vzhledem ke svému jemnému tónu je vynikajícím sladidlem do čaje, kávy a bylinných čajů, protože nemění jejich chuť. Ideální pro přípravu dortů a nugátů.
Doba sklizně: květen
Oblast sklizně: Abruzzo
Vůně: slabá, rostlinná, slámová, lehce květinová
Chuť: velmi jemná, s lehkou vůní zelené zeleniny, sena, čerstvých mléčných výrobků, nugátu.
Barva: v tekutém stavu slámově žlutá, v krystalickém stavu bílá až slonovinová.
Krystalizace: krémová, kompaktní hmota se středně jemnými krystaly
Odborníci na med Brezzo respektují vlastnosti tohoto daru přírody v každé fázi výrobního procesu, který je přísně kontrolován a připravuje se bez tepelné úpravy. Zásahy do produktu jsou minimální a medy z různých šarží se nemíchají, aby se zachovala jejich typičnost.
Složení: med z kopyšníkových květů (země původu: Itálie)
Výrobce Brezzo – Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Itálie
Hmotnost 500g
Složení med z kopyšníkových květů (země původu: Itálie)
Země původu Itálie
Skladování skladovat na chladném suchém místě
Alergeny bez alergenů Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1420 Kj / 334 Kcal Tuky 0.5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g Sacharidy 83.5 g z toho cukry 67.0 g Vláknina 0.0 g Bílkoviny 0.5 g Sůl 0.01 g