Brezzo Italský med z bodlákových květů, 500 g (Miele di Cardo)
Popis
Italský med z bodlákových květů (Miele di Cardo)
Divoký bodlák je velmi zvláštní rostlina středomořské makie.
Tento bodlák roste samovolně na vyprahlých pláních Sicílie, Kalábrie a Sardinie. Z jeho květů, které rozkvétají na začátku léta, se získává velmi vyhledávaný med.
Jedná se o typicky „ostrovní“ med, protože jediná produkce bodlákového medu je možná v oblasti Sardinii, Sicílii a na ostrově Elba.
Jeho vůně a aroma jsou výrazné jako dlouhotrvající.
Bodlákový med samovolně krystalizuje několik měsíců po sklizni. Vynikající jako stolní med a v kombinaci se zralými a kořeněnými sýry, které mají výraznou chuť a střední zralost, např. sýr taleggio.Vhodný i do zakysaných jogurtů
Období sklizně: červen-červenec
Oblast sklizně: Sicílie
Vůně: středně intenzivní, květinová s nádechem žlutých sedmikrásek a chryzantém
Chuť: květinová až ovocná s nádechem karamelu, lehce kořeněná a pikantní
Barva: světle až tmavě jantarová v tekutém stavu; světle béžová až tmavě béžová, když krystalizuje
Krystalizace: v rovnoměrných krystalech
Odborníci na med Brezzo respektují vlastnosti tohoto daru přírody v každé fázi výrobního procesu, který je přísně kontrolován a připravuje se bez tepelné úpravy. Zásahy do produktu jsou minimální a medy z různých šarží se nemíchají, aby se zachovala jejich typičnost.
Složení: med z bodlákových květů (země původu: Itálie).
Výrobce Brezzo – Via Enrico Serafino, 3, 12043 Canale (CN) – Itálie
Hmotnost 500g
Složení Med z bodlákových květů (země původu: Itálie)
Země původu Itálie
Skladování skladovat na chladném suchém místě
Alergeny bez alergenů
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1420 Kj / 334 Kcal Tuky 0.5 g z toho nasycené mastné kyseliny 0.1 g Sacharidy 83.5 g z toho cukry 67.0 g Vláknina 0.0 g Bílkoviny 0.5 g Sůl 0.01 g