Agricola Fontana Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga), 180 g
Popis
Pikantní roztíratelný salám (‘nduja di Spilinga)
Nduja di Spilinga je typická kalábrijská uzenina, která se nekrájí, ale roztírá.
Je známá svou krémovou konzistencí a především pálivou chutí díky velkému množství chilli papriček.
Jak se Nduja vyrábí:
Nduja di Spilinga se vyrábí výhradně z vepřového masa, jako je guanciale vepřová líčka, slanina a sádlo z domácích prasat.
Příprava spočívá v tom, že se maso jemně umele a následně smíchá s velkým množstvím sušených kalábrijských chilli papriček dokud nevznikne krémová homogenní směs.
Po odležení se plní do střívka a udí se.
Po vyuzení zraje na chladném, suchém a hygienicky chráněném místě po dobu 45 až 180 dní v závislosti na velikosti uzeniny.
Díky hojnému použití chilli papriček je Nduja di Spilinga produktem, který nepotřebuje barviva a konzervační látky.
Jak se Nduja servíruje:
Nduja di Spilinga se tradičně podává namazaná na opečeném plátku chleba, ještě teplém, nebo jako příloha k těstovinám nebo na pizze.
Existuje však mnoho kombinací, jako např. základ pro masovou nebo rajčatovou omáčku.
Vynikající je i na plátcích polozralého sýra, s čerstvou ricottou nebo jako náplň do omelet.
Pálivost v jednotkách SHU: 10.000 až 30.000 SHU
Složení: Vepřové maso 70 %, italská pálivá paprika 30 %, sůl 3 %.
Výrobce: Azienda Agricola Fontana – Contrada Salice – 87064 Corigliano Calabro (CS) – Itálie
Doporučené množství pro jednu osobu: 20–25 g
Země původu Itálie
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici
Alergeny: bez alergenů
Výživové údaje na 100 g
Alergeny bez alergenů
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1837 Kj / 439 Kcal
Tuky 47.0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 18.5 g
Sacharidy 0.7 g
z toho cukry 0.1 g
Bílkoviny 18.24 g
Sůl 0.073 g
Pálivost v jednotkách SHU 10.000 až 30.000 SHU