Zdravý den Kakaové máslo BIO 200g
Popis
Také u vás doma nesmí chybět kakaové máslo?
Tento tuhý nažloutlý tuk můžete v kuchyni využít na mnoho způsobů. A hodit se vám bude i v kosmetice při péči o suchou pokožku a vlasy. Využít ho můžete i na masáže.
Kakaové máslo by mělo být součástí každé kvalitní čokolády, kterou si snadno můžete vyrobit i doma. Výborně se hodí do čokoládové polevy, ale také k přípravě krémů, sušenek a dalších jídel, kterým dodá výtečnou chuť. Na tomto másle můžete dokonce i smažit, neboť se nepřepaluje a neobsahuje žádný cholesterol.
Na kakaovém másle vás jednoznačně zaujme jeho jemná chuť a čokoládová vůně.
Ze zdravotního hlediska se jedná o cenný zdroj minerálů, vitamínů a antioxidantů, tedy zdraví prospěšných látek.
Jak se kakaové máslo vyrábí?
Tuk je přirozenou součástí kakaových bobů, tedy semen kakaovníku. Ty se nejprve suší, poté drtí a následně lisují. Při lisování z drti vytéká kakaové máslo a zbylé výlisky se poté melou na kakaový prášek.
Běžně se kakaové boby před lisováním praží, čím získávají sladší chuť. Ovšem mnohem cennější jsou produkty vzniklé z nepražených kakaových bobů, ve kterých se uchovají veškeré výživově cenné látky, které vysoká teplota ničí.
Jak dobře vybrat to pravé máslo?
Při výběru kakaového másla sáhněte vždy po produktu v bio a raw podobě - tedy ve vysoké kvalitě.
Kakaové boby pocházející z ekologického zemědělství jsou zárukou šetrného pěstování pod přísnou kontrolou a bez zbytečných chemických látek.
Raw produkce zaručuje šetrné zpracování při teplotě do 40 °C, která neničí zdraví prospěšné živiny.
Kakaové máslo můžete koupit na internetu anebo v kamenných prodejnách zdravé výživy, příznivá cena kakaového másla vás jistě mile překvapí. Jedná se o dobře dostupný a užitečný produkt, který můžete skvěle využít i u vás doma, byť se mezi lidmi stále jedná o málo známý výrobek.