10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 40656458

SweetArt tmavá poleva 19% (0,5 kg)

SweetArt tmavá poleva 19% (0,5 kg)

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Polevu nahříváme buď nad parou, ale opatrně, voda nesmí vřít a maximální teplota polevy by neměla přesáhnout 45 stupňů . Celý popis
157 Kč
Zboží od: Vše na vaření
157 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

5.9.2024 na výdejním místě
5.9.2024 - 6.9.2024 na vaší adrese

Popis

Polevu nahříváme buď nad parou, ale opatrně, voda nesmí vřít a maximální teplota polevy by neměla přesáhnout 45 stupňů. Nejlépe se osvědčil způsob nahřívání polevy ve skleněné nebo keramické misce v mikrovlnné troubě. Polevu můžeme využít na různé účely a podle toho budeme pak postupovat i se zahříváním a rozpouštěním.

  1. Pokud chceme polevu použít na polévání dortů tak, aby při krájení zůstala měkká, uděláme z ní takzvanou falešnou ganache. Zahřejeme šlehačku (minimálně 31% tuku) na plotně k bodu varu, odstavíme a vsypeme do ní polevu. Nejvíce se osvědčil u této polevy poměr 60 % polevy a 40 % šlehačky. (na jeden dort o průměru 20 cm stačí 40 ml šlehačky a 60 gramů polevy.) Polevu v horké šlehačce mícháme, dokud se nám pěkně nespojí do hladké tekuté konzistence a pomalu můžeme vychlazený dort polévat. Dáme potom ztuhnout do lednice.
  2. Pokud chceme polevu použít na drobnější cukroví, aby byla pevná, lesklá a neodírala se, když bude cukroví ležet na sobě, přichází na řadu mikrovlnná trouba. Nahřejeme v misce na střední výkon polevu se stoprocentním tukem (například Omega). Nejprve na 20 – 30 vteřin, pak vyndáme, promícháme a znovu vrátíme a pak po deseti vteřinách ještě několikrát postup zopakujeme, dokud nebude poleva hladká. Tímto způsobem se vám poleva nepřepálí. Pak už používáme na polévání drobného cukroví běžným způsobem. (namáčení, malování štětcem a pod.)
  3. Polevu můžeme využít i na takzvané filigrány. Tam se poleva ničím neředí, pecky polevy nahřejeme v mikrovlnce opět po deseti až dvaceti vteřinách a mezitím promícháme. Po rozpuštění naplníme polevou sáček s tenkou špičkou a stříkáme filigrány na pečicí papír nebo folii, po ztuhnutí sloupneme a použijeme k ozdobení různých zákusků a dortů. V krabičce vydrží takové ozdoby i několik měsíců.
Složení: cukr, hydrogenovaný palmojádrový tuk, kakaový prášek, emulgátor (lecitin E322), emulgátor E476, potravinářské aroma, sůl. Může obsahovat stopy arašídů, mléka, ořechů a lupiny. Kakaová sušina min. 19% Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 2309 kJ/550 kcal, tuky 36,68 g (z toho nasycené 33,43 g) sacharidy 47,86 g (z toho cukry 47,82 g), vláknina 6,36 g, bílkoviny 3,8 g, sůl 0,06 g

Složení:
cukr, hydrogenovaný palmojádrový tuk, kakaový prášek, emulgátor (lecitin E322), emulgátor E476, potravinářské aroma, sůl. Kakaová sušina min. 19%