Silikomart Silikonová podložka na pečení červená 290x220mm
Popis
Speciální plech má na povrchu „bodlinky“. Ty mají hned dvě funkce. Přebytečný tuk odkape do spodní části plechu a vzduch dobře cirkuluje a dostane se i pod jídlo. Díky tomu jsou pečené potraviny vždy lahodně křupavé. Podložka je ideální na pečení masa, hranolek i domácích čipsů. Rozměr podložky je 29 × 22 × 1 cm.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tato podložka má velmi všestranné použití. Je vhodná na pečení bramborových příloh v různých tvarech, se slupkou nebo bez. Připravené brambory jen lehce osolíme, přidáme trošku oleje, promícháme a rozložíme na podložku. Dá se použít i na pečenou zeleninu, třeba kořenovou. Oblíbené jsou například celerové hranolky. Hodí se na přípravu různých druhů masa. Můžeme použít kuřecí, vepřové, mleté, ale i jiná masa. Taktéž na podložce velmi dobře upečeme plátky slaniny, klobásy a špekáčky. Podložku umístíme na plech, naskládáme připravené suroviny a vložíme do předehřáté trouby. Výčnělky v podložce umožní odvedení přebytečného tuku a ten zůstane vespod v drážkách. Díky vyvýšeným okrajům tuk zůstane v podložce a jde pak následně lehce slít. Předností této podložky je právě to, že umožňuje pečení bez přebytečného tuku. Může sloužit i jako podložka na odkládání právě upečených toustů a sendvičů, aby zespod rychle nezvlhly. Hodí se i k odkládaní horkých nádob. Já jsem s podložkou pro její univerzálnost velmi spokojená a proto ji můžu doporučit. M.F.