10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 35899975

Čajová zahrada Rooibos Kokos & Smetana, Varianta: rooibos čaj 90g

Čajová zahrada Rooibos Kokos & Smetana, Varianta: rooibos čaj 90g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Nedokážete si svůj šálek černého čaje představit bez mléka a špetky cukru? Pak pro vás máme skvělou alternativu! Naše čajová směs Kokos & Smetana je tvořena medově sladkým rooibosem, jehož už tak jemnou chuť jsme dovedli k dokonalosti přidáním kokosových vloček. Celý popis
179 Kč
Zboží od: Čajová zahrada
179 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

30.12.2024 na výdejním místě
30.12.2024 - 31.12.2024 na vaší adrese

Popis

Rooibos čaj


Je to vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy, dorůstající výšky 1 metru. Původem z cedarbergské oblasti v západo-kapské části Jižní Afriky. Předmětem použití je nať, sbíraná odřezáváním asi 35cm nad zemí (Herba aspalathi - Rooibos). Čaj se fermentuje, podobně jako černý čaj (nebo červený).


Čaj Rooibos obsahuje kvalitní třísloviny (4,5 až 6% proti 8 až 15% v černém čaji) a velké množství stopových prvků a minerálů – železo, měď, zinek, hořčík, mangan, draslík, vápník, fluor, molybden a další. Dále nacházíme látku zvláštní chemické povahy, zvanou aspalathin, velké množství flavonoidů, organické kyseliny, vitamin C a řadu jiných látek, jejichž výzkumy pokračujou.


Rooibos je svou působností na rozmezí mezi produkty potravinářskými a léčivými. Nejsou známy žádné kontraindikace ani vážnější nežádoucí účinky po jejím podání. Proto je vhodná i pro dětitěhotné kojící ženyNeobsahuje kofein ani jeho deriváty.


Historie Rooibosu


Historie čajovníkovce Rooibos začíná rokem 1804, kdy Žid Benjamin Ginsberg přesvědčil kapské Búry, aby sbírali nať divoce rostoucích bylin. Později je začali pěstovat. Původní „technologie“ sběru, sušení a přípravy čajovníku pochází od jihoafrických domorodců, zřejmě přímo od Masajů.


První sklizeň se provádí druhým rokem. Čajová surovina je po sběru podrobena fermentaci a poté je pasterizována. Čaj je oblíben v USA, Německu, Švýcarsku a v poslední době pronikl dokonce také do Japonska.


 


 width=  English


Coconut & Cream


Ingredients: rooibos (76%), grated coconut (20%), flavour.