Rybízák Višňák Víno ovocné
Popis
O VIŠŇÁKU
Višňák je vyroben z pečlivě vybraných višní, které zrály do krásy v českých a slovenských ovocných sadech. Chuť je výrazná ovocná a příjemně sladká. Jednoduše byste ho po chuti poznali i se zavřenýma očima. A co teprve ta vůně! Jako sklenice višňového kompotu!
JAK PÍT VIŠŇOVÉ VÍNO
Višňák pijte jednoduše dle libosti. Buď ho můžete sosat celý večer nebo na chuť po deckách několik dní. A stejně jako červené víno ani Višňák nepotřebuje lednici. Stačí ho skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Višňák ohřejte na ±60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Višňák se náramně hodí na vaření. Přidejte ho do šťávy, která se uvolní ze steaku a máte parádní omáčku. Pokud neumíte odmítnout sladké, musíte poznat tiramisu s Višňákem. Namočte do něj piškoty a zažijete nebe v hubě. Nebo v něm vykoupejte třeba rozinky nebo jiné sušené plody. Dá se použít i na přípravu trochu odvázanější marmelády na namazání… palačinek, samozřejmě. K Višňáku nám nejvíc šmakuje kvalitní hořká čokoláda.
BALENÍ, SKLADOVÁNÍ A TRVANLIVOST
Višňové víno je naplněné ve skleněné láhvi o objemu 0,75 litru. Jako byl použit kvalitní korek. Višňák doporučujeme skladovat v chladu a temnu – přímé slunce mu nesvědčí. Doba skladování je 12 měsíců od data doručení. Otevřená láhev vydrží v lednici i několik dní, ale po otevření doporučujeme Višňák vypít ještě ten večer, abyste se neošidili o všechny ty skvělé chutě a vůně.
výrobce: Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava
složeni: obsahuje siřičitany, konzervant Kyselina sorbová, 30% šťáva z višní
Země původu: Slovensko
11,5% obj