Rybízák Rybízák Víno ovocné
Popis
O RYBÍZÁKU
Rybízák má charakteristikou vůni, a tak ho poznáte i se zavřenýma očima. Chutná přesně jako čerstvě utržený rybíz, protože není dolihovaný. To znamená, že se do něj nepřidal žádný vinný destilát ani neutrální alkohol. A tak je chuť rybízu opravdová.
JAK PÍT RYBÍZOVÉ VÍNO
Rybízák pijte jednoduše dle libosti. Buď ho můžete sosat celý večer (vychlazený nebo odpočatý při pokojové teplotě) nebo na chuť po deckách několik dní. Ovocné víno stačí skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Rybízák ohřejte na ±60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Rybízové víno skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména steaků), sýrů ementálského typu, ryb, smažených řízků a tvarohových koláčů. Tohle víno doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti. Pozor na mák, Rybízák po něm chutná divně. Rybízák je dokonalé víno na vaření. Skvěle nahradí cherry v receptech středoamerické kuchyně a je všestranný také v české a slovenské kuchyni. Třeba hovězí líčka na Rybízáku jsou naprosto orgasmické!
BALENÍ, SKLADOVÁNÍ A TRVANLIVOST
Rybízové víno je naplněné ve skleněné láhvi o objemu 0,75 litru. Jako uzávěr byl použit kvalitní korek. Rybízák doporučujeme skladovat v chladu a temnu – přímé slunce mu nesvědčí. Doba skladování je 12 měsíců od data doručení. Otevřená láhev vydrží v lednici i několik dní, ale po otevření doporučujeme Rybízák vypít ještě ten večer, abyste se neošidili o všechny ty skvělé chutě a vůně.
výrobce: Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava
složeni: obsahuje siřičitany, konzervant Kyselina sorbová, 30% šťáva z černého rybízu
Země původu: česká republika
11,5% obj