Rybízák Borůvčák Víno ovocné
Popis
O BORŮVČÁKU
Borůvčák je mok unikátní receptury, který se vyrábí z lesních borůvek, jež před kvašením prošly mrazem (jsou tzv. lyofilizované). Díky tomu má Borůvčák vyšší cukernatost i výraznější chuť a chutná jako kdybyste trhali bobulky přímo z keře. Borůvčák dobře píše právě díky vyšší cukernatosti, a tak ho doporučujeme spíše popíjet, než lejt jako limču.
JAK PÍT BORŮVKOVÉ VÍNO
Borůvčák pijte jednoduše dle libosti. Buď ho můžete sosat celý večer nebo na chuť po deckách několik dní. A stejně jako červené víno ani Borůvčák nepotřebuje lednici. Stačí ho skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Borůvčák ohřejte na ±60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Borůvkový mok skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména steaků), sýrů ementálského typu, ryb, smažených řízků a tvarohových koláčů. Borůvčák doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti.
BALENÍ, SKLADOVÁNÍ A TRVANLIVOST
Borůvkové víno je naplněné ve skleněné láhvi o objemu 0,75 litru. Jako uzávěr byl použit kvalitní korek. Borůvčák doporučujeme skladovat v chladu a temnu – přímé slunce mu nesvědčí. Doba skladování je 12 měsíců od data doručení. Otevřená láhev vydrží v lednici i několik dní, ale po otevření doporučujeme Borůvčák vypít ještě ten večer, abyste se neošidili o všechny ty skvělé chutě a vůně.
výrobce: Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava
složeni: obsahuje siřičitany, konzervant Kyselina sorbová, 30% šťáva z borůvek
Země původu: česká republika
11,5% obj