Rybízák Angrešťák Víno ovocné
Popis
O ANGREŠŤÁKU
Angreštové víno nemá obdoby. Tenhle netradiční chuťový zážitek si buď zamilujete, nebo prostě ne. Je lehce kyselé se sladkým dozvukem - stejně jako plody jeho keře. Jakmile odšpuntujete korek, vyvalí se na vás příjemně sladká vůně, která vás naláká k okamžitému ochutnání. Hodí se jako aperitiv na slavnostní přípitek i jako digestiv po obídku.
JAK PÍT ANGREŠTOVÉ VÍNO
Angrešťák pijte jednoduše dle libosti. Nejvíc si ho vychutnáte, když bude parádně vychlazený. V lednici mu proto dejte pár hodin.
Sladkokyselá chuť obzvlášť vynikne, když z Angrešťáku uděláte punč. Stačí ho jen ohřát, nesmí pěnit nebo dokonce bublat. Hrneček příjemně zahřeje v dlaních a teplo pošle až do konečků prstů na nohou.
Do letních teplot naopak doporučujeme podávat Angrešťáka velmi studeného, s kostkami ledu nebo dokonce ve vychlazených sklenicích. Je to fantastická ingredience do alkoholických domácích limonád – například se sodou a citronem. Super osvěžení na večírek, grilovačku nebo oslavu… ať stoupají promile, nálada i hydratace.
Angrešťák je perfektní společník k večeři. Nejlíp si rozumí se středomořskými pokrmy a méně výraznými sýry.
BALENÍ, SKLADOVÁNÍ A TRVANLIVOST
Angreštové víno je naplněné ve skleněné láhvi o objemu 0,75 litru. Jako uzávěr byl použit kvalitní korek. Angrešťák doporučujeme skladovat v chladu a temnu – přímé slunce mu nesvědčí. Doba skladování je 12 měsíců od data doručení. Otevřená láhev vydrží v lednici i několik dní, ale po otevření doporučujeme Angrešťák vypít ještě ten večer, abyste se neošidili o všechny ty skvělé chutě a vůně.
výrobce: Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava
složeni: obsahuje siřičitany, konzervant Kyselina sorbová, 30% šťáva z angreštu
Země původu: česká republika
11,5% obj