Velvet Vanilka 10 kg (Potahovací a modelovací hmota na dorty)
Velvet Vanilka 10 kg (Potahovací a modelovací hmota na dorty)
- extra pružná
- měkká a poddajná
- rychle drží tvar
- nesesedá
- netrhá se
- lehká chuť a vůně
- sněhově bílá
- dobře barvitelná
Popis
Proč zvolit hmotu Smartflex Velvet?
- extra pružná
- měkká a poddajná
- rychle drží tvar
- nesesedá
- netrhá se
- lehká chuť a vůně
- sněhově bílá
- dobře barvitelná
Bílá, extra pružná hmota s vynikajícími vlastnostmi uspokojí i toho nejnáročnějšího zákazníka. Hodí se zejména k potahování dortů a modelování figurek. Je měkká a poddajná, ale skvěle a rychle drží tvar a nemá tendenci sesedat ani při tvorbě vyšších a složitějších modelací. Při potahování se netrhá a lehce přilne ke korpusu. Její lehká vanilková chuť a vůně skvěle doplní delikátnost vašeho výrobku.
Efektivní a rychlé použití Bez námahy je hmota kdykoliv připravena k použití. Je dobře barvitelná na širokou škálu odstínů od pastelových barev až po ty syté.
Doporučené použití Pod potahovací hmotu patří krém s nízkým obsahem vody. Vhodné jsou tedy např. máslový krém, krém z másla a moučné kaše, pudinkový krém s máslem nebo ganache. Nevhodné jsou šlehačkové krémy s mascarpone, tvarohem, zakysanou smetanou či jogurtem. Jelikož fondánové hmoty obsahují především cukr a ten ve spojení s vodou obsaženou ve jmenovaných surovinách způsobí, že se potah začne rozpouštět a tekutina pak po obvodu dortu vytéká ven. Hmota by měla mít pokojovou teplotu. Odřízněte požadované množství hmoty a propracujte, dokud nebude vláčná a elastická. Je-li hmota tužší konzistence, můžete ji dát na 5–10 vteřin ohřát do mikrovlnné trouby. Poté hmotu vyválejte na cca 4 mm silný plát. Aby se hmota nelepila, lze ji podsypávat moučkovým cukrem nebo škrobem. Velikost plátu by měla být o něco větší, než je průměr dortu plus výška dortu. Jeho přemístění na dort můžete udělat třemi způsoby. Plát buď podeberte rukama, nebo namotejte na váleček nebo pokud ho vyválíte na silném igelitu či silikonové podložce, zvedněte ho i podkladem, otočte ho na připravený korpus a igelit nebo silikon stáhněte. Pak už jen uhlaďte pomocí cukrářských žehliček a odřízněte přebytečnou hmotu. Hmotu uchovávejte v igelitových sáčcích a uzavřených nádobách, aby nevysychala a tudíž netvrdla. Hmota je bezlepková. Složení: cukr, glukózový sirup, pitná voda, rostlinné tuky (kokosový tuk, hydrogenovaný olej z palmových jader), modifikovaný bramborový škrob, zahušťovadlo: xanthanová guma, aroma, konzervant: sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová Nutriční hodnoty na 100 g: energie 1641 kJ/388 kcal, tuky 6,26 g (z toho nasycené 5,29 g), sacharidy 82,41 g (z toho cukry 73,23 g), vláknina 0,99 g, bílkoviny <0,2 g, sůl <0,03 gHmotnost: 11
Složení:
cukr, glukózový sirup, pitná voda, rostlinné tuky (kokosový tuk, hydrogenovaný olej z palmových jader), modifikovaný bramborový škrob, zahušťovadlo: xanthanová guma, aroma, konzervant: sorban draselný, regulátor kyselosti: kyselina citronová