10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 16555428

Semo Fazol keříčkový na suchá semena - Hynek 40g

Semo Fazol keříčkový na suchá semena - Hynek 40g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Odrůda keříčkového fazolu pěstovaného na semeno. Fialové zbarvení na rostlině je přítomno na lusku včetně fialové barvy květu. Lusk se 3–8 oválnými semeny v černohnědé barvě. Celý popis
74 Kč
Zboží od: TvFit.cz
74 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední 3 kusy
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

1.1.2025 na výdejním místě
3.1.2025 - 6.1.2025 na vaší adrese

Popis

Phaseolus vulgaris / Fazol zahradní

Popis:

Fazol je teplomilná rostlina vyžadující pro své pěstování teplejší polohy se záhřevnými, lehčími až polotěžkými půdami. V osevním postupu ho zařazujeme do třetí tratě. Vyséváme, když teplota půdy neklesá pod 10°C a půda je dostatečně zásobena vláhou, což bývá od 1. dekády května do poloviny června. Postupným výsevem až do konce června můžeme prodloužit dobu sklizně. Důležitá je hloubka setí – 4 až 7 cm u fazolu keříčkového, 6 – 8 cm u fazolu tyčkového. Kultivujeme jenom do počátku kvetení, pozdější zásah do porostu zapříčiňuje sprchávání květů a negativně působí na zdravotní stav. Závlaha do počátku květu a v suchých letech zvyšuje výnos a kvalitu lusků.

Fazol polní – pěstován na semeno (lusky nejsou vhodné pro konzumaci na zeleno, obsahují pergamenovou vrstvu). Zrna fazolí mají vysoký obsah Ca a mohou být alternativním zdrojem vápníku pro lidi s alergií na laktózu.



Odrůda: HYNEK


Odrůda keříčkového fazolu pěstovaného na semeno. Fialové zbarvení na rostlině je přítomno na lusku včetně fialové barvy květu. Lusk se 3–8 oválnými semeny v černohnědé barvě. Vegetační doba je 150 dní, sklizeň probíhá v srpnu až září. Vyséváme na přelomu dubna a května z důvodu citlivosti k pozdním jarním mrazíkům. Odrůda vyniká odolností k suchu. Luskovina s vysokým obsahem proteinů pro potravinářské účely, kterou je možné použít i pro přípravu mouky využitelnou ve směsích na přípravu chleba.