10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 16555259

Semo Čekanka hlávková zelená - Pan di Zucchero Bravo 0,3g

Semo Čekanka hlávková zelená - Pan di Zucchero Bravo 0,3g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Poloraná odrůda s hlávkami tmavozelené barvy, výška 35–40cm Celý popis
Ušetříte 49 Kč 93 Kč
44 Kč
Zboží od: TvFit.cz
Ušetříte 49 Kč 93 Kč
44 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

24.7.2024 na výdejním místě
24.7.2024 - 25.7.2024 na vaší adrese

Popis

Cichorium intybus L. (partim) / Čekanka salátová – hlávková

Popis:

Dieteticky hodnotná, moderní salátová zelenina. Pro pěstování hlávkové čekanky jsou vhodné všechny typy půd v dobré kondici. Méně vhodné jsou přehnojené půdy. Optimální denní teplota pro její pěstování je okolo 25oC, noční teploty se smí pohybovat v rozmezí 8 – 15°C, teploty pod 8°C mohou způsobit zastavení růstu a vývoje. Aby se omezilo vybíhání do květu, je třeba zajistit teplotu po celou dobu předpěstování min. 20°C a rané kultury před výsadbou neotužovat. Dále je třeba vyloučit stresové situace během vegetace, které mohou být příčinou vybíhání – např. vysoké teploty, velký rozdíl denních a nočních teplot, nedostatek vláhy. K dosažení tmavě červené barvy a dobře utvářených hlávek je nutný rozdíl mezi denní a noční teplotou 8 – 10°C.


HTS: 1,3 – 1,5 g
V 1 g: 600 – 700 semen
Výsev: 1.3. – 10.7.
Spon: 30 × 35 cm

Sklizeň: srpen – září


Odrůda:

BRAVO – poloraná odrůda s vysoce válcovitými, vyrovnanými hlávkami tmavozelené barvy s listovou manžetou připomínající hlávky pekingského zelí. Výška rostliny je 35 – 40 cm. V chlazeném skladu lze uchovat 2 – 3 měsíce.



Čekanka salátová: Pan di zucchero BRAVO (Cichorium intybus L./Čakanka obyčajná)

Popis:
Poloraná odrůda s vysoce válcovitými, vyrovnanými hlávkami tmavozelené barvy s listovou manžetou připomínající hlávky pekingského zelí. Výška rostliny je 35 – 40 cm. V chlazeném skladu lze uchovat 2–3 měsíce.

ČEKANKA SALÁTOVÁ – PUKOVÁ

Vynikající, dieteticky hodnotná zelenina pro konzum rychlených puků v zimním období. Vyséváme v květnu do hluboko propracované půdy s pH minimálně 5,5. Rozteč řádků volíme od 30 do 50 cm. Po vzejití vyjednotíme na 10 – 15 cm. Kořeny sklízíme v září až v říjnu, když dosáhnou síly 3,5 – 4,5 cm. Z 1 m2 sklidíme cca 2,5 kg kořenů. Po seříznutí listů na 2 – 3 cm skladujeme kořeny až do rychlení při teplotě 1 – 2 °C a vysoké vzdušné vlhkosti.Rychlíme v nádobách s pískem nebo v hydroponii, v temných prostorách nebo se zakrytím černou folií.

ČEKANKA SALÁTOVÁ – HLÁVKOVÁ

Pro pěstování hlávkové čekanky jsou vhodné všechny typy půd v dobré kondici.Méně vhodné jsou přehnojené půdy. Optimální denní teplota pro její pěstování je okolo 25 °C,noční teploty se smí pohybovat v rozmezí 8–15 °C, teploty pod 8 °C mohou způsobit zastavení růstu a vývoje.Aby se zastavilo vybíhání do květu, je třeba zajistit teplotu po celou dobu předpěstování min. 20 °C a rané kultury před výsadbou neotužovat. Dále je třeba vyloučit další stresové situace během vegetace, které mohou být příčinou vybíhání – např. vysoké teploty, nedostatek vláhy. K dosažení tmavě červené barvy a dobře utvářených hlávek je nutný rozdíl mezi denní a noční teplotou 8 – 10 °C.

Hnojení:
  • N 80 kg N / ha
  • P 100 kg P2O5 / ha
  • K 100 – 150 kg K2O / ha