10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 37976535

I love cakes Silikonová forma na košíčky 37x37mm

I love cakes Silikonová forma na košíčky 37x37mm

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Silikonová forma na pečení mini košíčků, už žádné popálené ruce od kovových formiček. Celý popis
308 Kč
Zboží od: Vše na vaření
308 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

26.11.2024 na výdejním místě
26.11.2024 - 27.11.2024 na vaší adrese

Popis

 Forma na pečení mini košíčků je naprostou novinkou na trhu. Forma má rozměr zhruba 34,5 × 21,8cm. Jednotlivý košíček má vrchní průměr 37mm a hloubku 13mm, dno košíčků má průměr zhruba 28mm. Na formě je 35ks košíčků stejné velikosti. Forma je celá ze silikonu, odolá tedy teplotám –40C a +230C, výrobce uvádí přímo na formě teploty i o něco vyšší. Nicméně se tedy v této silikonové formě na košíčky, může nejen péct, ale i mrazit, použít jí lze třeba na čokoládové bonbóny, želatinu, popřípadě Isomalt. Uplatnění tedy najde všude tam, kde tvar mini košíčku využijete a to třeba i ve slané kuchyni. Při pečení je dobré formu položit na rovný plech. Před použitím je dobré formu prolít vodou – voda se během pečení odpaří a tím se stane forma nepřilnavou. Na formu nepoužívejte ostré předměty, mohla by se poškodit proříznutím. Košíčky se nepečou pouze na Vánoce či Velikonoce, určitě Vám ulehčí práci i při pečení svatebních košíčků, popřípadě jsou skvělé, jako jednohubky na oslavu či venkovní párty. Tuto silikonovou formu ve tvaru mini košíčků si zamiluje opravdu každý, skvěle se s ní pracuje, navíc i krásně vypadá – její růžová barvička je nepřehlédnutelná a jistě se bude líbit každé hospodyňce.

Recept na Ovocné košíčky s vanilkovým krémem:
Na těsto budeme potřebovat:
220g Hladké mouky
60g Moučkového cukru
140g Másla
10g Vanilkového cukru
1ks Vaječného žloutku
Na krém budeme potřebovat:
500ml Mléka
2sáčky Vanilkového pudinku
150g Moučkového cukru
250ml Smetany na šlehání
1lžíce Rumu
Na ozdobu budeme potřebovat:
Čerstvé ovoce dle chuti – nejlépe jahody, borůvky, maliny,…

Nejdříve si připravíme těsto. Ve větší míse smícháme prosátou mouku a cukry, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a vaječný žloutek. Suroviny důkladně hněteme, dokud nám nevznikne hladké těsto, to zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce chvilku ztuhnout. Mezitím si připravíme krém. Do rendlíku nalijeme studené mléko, které smícháme s pudinkový práškem. Vaříme za stálého míchání, dokud nám pudink nezhoustne. Nakonec odstavíme z plotny a přimícháme Moučkový cukr. Pudink necháme vyhladnout. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha. Vychlazený pudink smícháme s rumem a krátce prošleháme. Do pudinku zlehka vmícháme připravenou šlehačku. Vzniklý krém naplníme do sáčku s ozdobnou koncovkou. Takto připravený krém, můžeme nechat v chladničce. Ze vzniklého těsta vyválíme plát, ze kterého budeme vykrajovat kulaté tvary – ve velikosti horního průměru košíčku. Jednotlivá kolečka přendáme do košíčku a mírně přitlačíme do silikonové formičky. Dno každého košíčku, můžeme před pečením jemně propíchat vidličkou. Připravené košíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180C, 10–15 minut do zlatava. Upečené košíčky zlehka vyndáme ze silikonové formy a necháme nejlépe na mřížce vychladnout. Každý košíček po vychladnutí naplníme připraveným krémem a dle chuti ozdobíme ovocem. Hotové košíčky dáme do chladničky, nebo můžeme ihned servírovat.
 
Tip:
 Hotové košíčky můžeme plnit i za několik dnů, stačí je skladovat v uzavřené dóze, nebo v krabici v suchu a v chladu.
Pokud budeme košíčky plnit den, dva dopředu, můžeme každý před naplněním potřít čokoládou, ta zabrání tomu, aby se krém více vstřebal do košíčku.
Pro svěží vzhled ovoce na košíčku, doporučuji ovoce potřít průhlednou želatinou, skvěle se k tomuto účelu hodí želatina ve spreji. Ovoce neoschne a zanechá si svou čerstvost.
 
Rychlé Vánoční Linecké košíčky plněné ořechovou náplní
Na těsto budeme potřebovat:
150g Hladké mouky
100g Másla
50g Moučkového cukru
1ks Vaječného žloutku
1balíček Vanilkového cukru
1lžičku Rumu
1lžičku Citrónové kůry
1lžičku Citrónové šťávy
Na náplň budeme potřebovat:
100g Vlašských ořechů
100g Mletých piškotů
250ml Smetany na šlehání
70g Moučkového cukru
3lžíce Marmelády
3lžíce Rumu
Na ozdobu budeme potřebovat:
250g Čokolády
100g Ořechů
Nejdříve si připravíme těsto. Prosejeme mouku a cukry, přidáme nakrájené změklé máslo, žloutek, rum a citrónovou kůru se šťávou. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce chvilku ztuhnout. Mezitím si připravíme ořechovou náplň. Smetanu zahřejeme, společně s ořechy přivedeme k varu a promícháme. Přendáme do misky k ostatním surovinám a promícháme. Hotovou směs můžeme nechat v chladničce. Vzniklé těsto vyválíme na plát, ze kterého vykrajujeme kolečko – ve velikosti horního průměru košíčku. Připravené kolečka pokládáme do silikonových košíčků a lehce přimáčkneme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180C zhruba 10–15minut do zlatova. Hotové košíčky lehce vyklopíme ze silikonové formy a necháme je, nejlépe na mřížce vychladnout. Po vychlazení naplníme košíčky připravenou směsí. Polijeme rozehřátou čokoládou a ozdobíme kouskem ořechu. Hotové košíčky dáme do chladničky a můžeme kdykoli servírovat. Takto nám vydrží i několik dní.
 
 
 
Tip:
Silikonovou formu je dobré před pečením prolít vodou, zajistíme tím dokonalou nepřilnavost silikonové formy.
Vidličkou můžeme každé dno košíčku lehce propíchnout, těsto tak zůstane na dně košíčku rovné a nevytvoří bubliny.
Místo velkého oříšku na ozdobu, můžeme použít Griliáš, nebo Krokant.
Do náplně doporučuji Rybízovou marmeládu, dodá sladké chuti trochu kyselejšího tónu.
Pokud nemáte Vlašské ořechy, můžete použít Lískové, popřípadě udělat ořechovou směs v poměru, který Vám vyhovuje.