10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5846736

Decora Vykrajovací forma na koláč srdce 30cm

Decora Vykrajovací forma na koláč srdce 30cm

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Vykrajovací forma na koláč je další nezbytný pomocník pro všechny cukráře a cukrářky. Celý popis
387 Kč
Zboží od: Vše na vaření
387 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední kus
S novou kartou za

4.7.2024 na výdejním místě
4.7.2024 - 8.7.2024 na vaší adrese

Popis

S pomocí vykrajovací formy na koláče vyrobíte efektní moučníky. Praktická plastová mřížka pro výrobu zdobeného dortu v několika jednoduchých krocích. 

Na složenou vykrajovací formu stačí položit vyválené těsto, přejet válečkem a pak za pomocí horního dílu s úchyty připravené těsto s vykrojenými srdíčky lehce přenést na povrch moučníku.

Plně omyvatelná forma je vhodná pro domácnosti i profesionální cukrárny. 30 cm velká forma.

 

Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

Vykrajovací forma z tvrdého plastu se skládá ze dvou dílů. Jeden díl slouží k vykrojení těsta ve tvaru malých srdíček a druhý pak slouží jako podložka k lehkému přenášení na moučník. Tento díl má úchyty a moc dobře se s ním manipuluje. Forma se může použít na koláče o průměru 30 cm a menší. S formou se moc dobře pracuje, vyzkoušela jsem ji při přípravě sladkých koláčů z lineckého, křehkého a tvarohového těsta. Připravené těsto se nechává zabalené ve fólii odležet v chladu. Může se připravit jak světlé, tak i tmavé, s ořechy atp. Na obalu produktu je fotonávod a zde se můžete podívat i na video postupu přípravy.
Jako první se oba díly správným způsobem zasunou do sebe. Dolů patří vykrajovací forma a na ni se přidá druhý díl sloužící pak jako podložka k přenášení. Přes menší cedník se shora lehce popráší hladkou moukou a položí se vyválené těsto o žádaném průměru dle koláčové formy. Na povrch koláče stačí vyválet menší polovinu z připraveného těsta. Pracujeme se studeným těstem, jinak pak na formě položené těsto odložíme na chvíli do chladu. Alespoň mně se to osvědčilo. Větší polovinu těsta taktéž rozválíme do kruhu, vyložíme jím velmi lehce tukem vymazanou koláčovou formu a uděláme vyvýšené okraje. Přidáme jakoukoliv náplň a tu na povrchu uhladíme. Můžeme použít třeba jen marmeládu, jablečnou náplň nebo jinou ovocnou, tvarohovou, makovou, hustý pudink atp. Když máme vše takto připraveno, vyjmeme z chladu vykrajovací formu s vyváleným těstem nahoře a po těstě důkladně přejedeme delším válečkem, třeba vícekrát. Tím nám vzniknou srdíčkové otvory. Za pomocí úchytů nadzvedneme horní podložku s těstem a těsto z podložky přesuneme na připravený koláč. Pak upravíme okraje, třeba je lehce přetřeme malým štětečkem vodou a použijeme na vytvarování okraje vykrojená srdíčka. Díky malému množství vody se přilepí a neodpadávají. Nebo vykrojená srdíčka zpracujeme do koule a vyválíme do dlouhého válečku a tím okraj začistíme, ale lépe vypadají srdíčka. Připravený koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Za sebe můžu tuto vykrajovací formu jen doporučit, naučí se s ní pracovat opravdu každý. Hlavní je, že koláče vypadají moc hezky a slavnostně. A to vše bez námahy a pracného vykrajování kovovou formičkou a nikdy bychom nedocílili stejného a souměrného tvaru. Hezky vypadajícím koláčem uděláme radost svým blízkým a bude moc hezky vypadat i při různých oslavách, svátcích a setkáních s přáteli. A taky na Valentýna. :) Věřím, že budete spokojeni, tak jako já. M.F.