BARLEE´S BIO - DÁRKOVÝ BALÍČEK - FRENCH PRESS NEREZ 1L + ORIGINAL
Popis
Dárkový balíček se skládá:
French press – nerez, 1l
Připravte si pohodlně lahodnou Nekávu s rodinou, přáteli nebo kolegy v kanceláři. Vybrali jsme pro Vás kvalitní french press se dvěma vrstvami nerezové oceli, která poskytuje účinnou izolaci a udržuje teplotu nápoje. Díky speciálnímu materiálu rukojeti, který je odolný vůči teplu, můžete bezpečně french press vzít do ruky. Součástí sady je 5 náhradních filtrů. Konvičku můžete mýt v myčce.
French press Ozavo
Materiál: ušlechtilá ocel
Kapacita: 1000 ml
Velikost: cca 18 × 10,5 × 21 (D × Š × V).
Délka rukojeti: cca 13 cm.
Průměr sedátka filtru: cca 9,5 cm.
Hmotnost: 998g
Počet šálků: 8 × 125ml
Píst filtrace: ocelový
_______________________________________________________________________
NEKÁVA ORIGINAL – BIO PRAŽENÝ JEČMEN BEZ KOFEINU – 100G
Složení: Složení: 100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (BIO – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.
Příprava:
- Moka konvička
- Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
- French press
- Na 100ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
- Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Pákový kávovar
- Sypanou/ mletou Nekávu nasypte do Vašeho sítka v páce kávovaru. Množství Nekávy odpovídá stejné porci jako „klasické“ kávy – tedy 7–8g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené Nekávy a vody docílíte Vaší optimální intenzity.
- Cold brew
- Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.
Obsah balení: sypaná mletá Nekáva
Váha: 100g
Energetická hodnota na 100 g: 1358 kJ/320 kcal
Bílkoviny (100g): 9,3 g
Sacharidy (100g): 85 g
– z toho cukry: 0 g
Tuky (100g): 2,4 g
– z toho nenasycené mastné kyseliny: 0,8 g
Vláknina: 18g
Minimální trvanlivost: označena na zadní horní straně obalu
Výrobce: Orzo coffee s.r.o., Hodkovická 109, 46312 Liberec