Samura KAIJU Yanagiba plátkovací nůž 24 cm
Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura KAIJU Yanagiba je ideální pro přípravu klasických japonských jídel jako je sushi či sashimi. Lze s ním ale provést celou řadu jiných kuchyňských aktivit. Nůž dokáže velice dobře nakrájet filety, ryby a masa. Rukojeť nože Samura Kaiju Yanagiba je vyrobena z pakka dřeva, tj. speciálního high-tech materiálu, který spojuje kladné vlastnosti dřeva a plastu, avšak eliminuje jejich nevýhody.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 36,9 cm
Délka čepele: 24 cm
Hmotnost: 171 g
- Hmotnost: 171 g
- Materiál čepele: kovaná
- Materiál rukojeti: Dřevo
- Záruka: 2 roky
- Mytí: nelze mýt v myčce
- Název kolekce: KAIJU
- Typ nože: plátkovací nůž
- Délka čepele: 24 cm
- Celková délka: 36,9 cm
- Značka materiálu čepele: AUS-8
- Tvrdost: 60 HRC
- Povrch čepele: nepotažená
- Barva rukojeti: Dřevo