Samura KAIJU Nůž Santoku 18 cm
Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura KAIJU Nůž Santoku s délkou čepele 18 cm se řadí mezi velké nože Santoku. Pro tento japonský nůž je charakteristická tradiční geometrie čepele v podobě masivní a široké čepele. Klasická páteř čepele pozvolna klesá ke špičce nože. Díky tomu je tento nůž oblíbenou alternativou běžně využívaného evropského šéfkuchařského nože. Výhodou nože je bezesporu jeho těžiště posunuté dopředu, což umožňuje s nožem vykonávat řadu kuchyňských aktivit. Dokonalá ergonomie nože zajišťuje plynulý pohyb nahoru a dolů, aniž by se špička nože odlepila od desky. I proto není pro práci s nožem třeba vyvíjet větší úsilí. A jeho designová stránka? Jednoduše dokonalost.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 31,0 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 163 g
Návod na údržbu sortimentu Samura ke stažení: