Samura DAMASCUS Nůž na chleba a pečivo 20 cm
Popis
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura Damascus nůž na chleba a pečivo disponuje širokým vroubkovaným ostřím, které je potřebné pro krájení pečiva nebo potravin s tvrdším obalem, ale měkkým vnitřkem. Kromě pečiva si skvěle poradí například s melouny, ananasy či citrusy. Jde o to, aby nakrájené potraviny byly úhledné, ale jejich měkký vnitřek se nerozbil. Rukojeť nože je z tepelně odolného plastu G-10 a čepel z kvalitní damaškové oceli o tvrdosti 61 HRC.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 36,5 cm
Délka čepele: 20 cm
Hmotnost: 223 g
Návod na údržbu sortimentu Samura ke stažení ZDE.
- Hmotnost: 223 g
- Materiál čepele: Damašková ocel 67 vrstev
- Materiál rukojeti: G-10
- Záruka: 2 roky
- Mytí: nelze mýt v myčce
- Název kolekce: DAMASCUS
- Typ nože: nůž na chleba a pečivo
- Délka čepele: 20 cm
- Celková délka: 36,5 cm
- Značka materiálu čepele: AUS-8
- Tvrdost: 61 HRC
- Barva rukojeti: Černo/stříbrná