Silikomart Forma na CAKE POPS silikonová
Popis
V této formě upečete velice originální dezert úplně snadno. Do jedné části formy nalijete těsto a přiklopíte druhou částí formy. Upečete tak šestnáct kuliček, do kterých stačí už jen zapíchnout špejličky pomocí praktických otvorů ve formě. Lízátka můžete zdobit polevou a sypáním.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Cake pops – pečená lízátka jsou velmi oblíbená hlavně v Anglii a Americe. Je to malá sladká tečka při různých příležitostech, hlavně oslavách. Dělá se mnoho variant, podle příležitosti použití. Mají různé názvy, jako např. dortové kuličky v čokoládě, dortové kuličky nebo lízátkové dorty. V současné době jsou velmi oblíbené a žádané i u nás. Ke slavnostním příležitostem bývají krásně zdobené a jsou ozdobou stolu při různých oslavách. Nejvíce asi potěší děti. Pokud se někdo chce pustit do pečení sám, potřebuje k tomuto účelu pouze formu a tyčinky na napíchnutí. Ty jsou součástí balení, ale dostanou se koupit i samostatně. Takže každý může mít rovnou zásobu do budoucna. Já doporučuji ještě i stojan, který je k tomuto účelu přímo určený. Může se používat jak na cake pops, tak i na různá lízátka. Forma je vyrobená z pevného 100 % platinového silikonu, dobře drží tvar a přesto je ohebná. Moc dobře se používá i udržuje, lze ji mýt v myčce nádobí. Forma je o rozměrech 16,5 cm x 16,5 cm. Odolává teplotám od – 60°C do + 230°C, je možné ji používat jak v klasické troubě, tak i mikrovlnné troubě. Skládá se ze dvou dílů, do spodního se vloží těsto a přiklopí se horním dílem s dírkami, které slouží k odvodu páry. Před naplněním je dobré oba dva díly lehce vymazat olejem a jemně vysypat polohrubou moukou. Těsto se velice dobře plní cukrářským sáčkem s kovovou hladkou špičkou. Těsto se připraví s práškem do pečiva, nejraději piškotové. Může být s kakaem, ořechové atp. Naplněná forma se přiklopí horním dílem a vloží do trouby předehřáté na cca 170 °C a peče se zhruba 20 minut. Po částečném zchladnutí ve formě se korpusy vyjmou a nechají vychladnout na mřížce. Pak se do nich zatlačí tyčinky, jejíž konce se máčejí do rozpuštěné čokolády. To proto, aby dobře držely a neprotáčely se. Po zatuhnutí korpusy dozdobíme dle své fantazie. Nejčastěji to asi budou různé druhy čokoládové polevy s nějakým cukrářským posypem. Lze použít i kokos, strouhané mandle, ořechy atp. Hotové cake pops se nechají dobře zatuhnout, odkládat je lze přímo do otvorů složené formy. Já jsem s ní spokojená a proto ji můžu doporučit. M. F.