BARLEE´S BIO - BALÍČEK SE VZORKY NEKÁVY
Popis
Na výběr budete mít originální Nekávu s jemně oříškovou chutí a „kávovou“ hořkostí či Nekávu Masalu, která skvěle zahřeje a dodá tělu spousty prospěšných látek. Stejně tak i u Nekávy pro regeneraci či detox můžete díky směsi bylinek vychutnat lahodnou chuť a zároveň udělat pro tělo dobrý skutek.
Sada obsahuje:
Nekáva Original, 21 g – BIO pražený ječmen bez kofeinu – mletá
Nekáva Zahřívací masala, 21 g - BIO pražený ječmen se směsí koření
Nekáva Pro regeneraci, 21 g – BIO pražený ječmen se směsí bylinek
Nekáva Pro detox, 21g – BIO pražený ječmen se směsí bylinek
Příprava:
- Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestlačujeme. Množství Nekávy je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
- French press
Na 100 ml vody budeme potřebovat 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množství Nekávy do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomalu zalijeme Nekávu horkou vodou, zamícháme a necháme 5–6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
- Filtrovaná Nekáva
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme Nekávu, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93–94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
- Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18–24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.