Tenderizér na maso
Tenderizér na maso
Popis
Moderní doplněk určený pro změkčování masa. Z plastového krytu se vysouvají nerezové jedlice, kterými se propichuje maso, dodává se mu vzdušnost, přerušují vlákna a zajišťuje se tak dokonalé propečení. Výrobek je zhotoven z nerezové oceli 18/8.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tenderizér neboli změkčovač masa ve své kuchyni používám už dlouho. Slouží k měkčení masa místo naklepávání paličkou. Ostré hroty naruší – přeseknou masová vlákna a maso se pak stává křehčím. Tenderizér je vhodné použít na plátky tužšího neodleženého masa, hlavně hovězího, ale používám ho i na maso vepřové. Nejdříve ale maso nakořením a koření se pak částečně dostane i dovnitř masa. Maso se pak tepelně zpracuje, takto připravené se hodí na dušení, pečení, smažení a v minutková kuchyni. Použití je lehké a nenáročné, tenderizér se dá přirovnat k razítku. Jeho použitím se maso po tepelné úpravě stává křehčím, šťavnatým a taktéž se tepelná příprava zkrátí, maso je dříve měkké. Za sebe můžu doporučit. M.F.