10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 5839440

Ibili Forma na želé set – 6ks

Ibili Forma na želé set – 6ks

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Vytvořte sobě nebo svým dětem originální želé v této praktické a vkusné formě. Celý popis
142 Kč
Zboží od: Vše na vaření
142 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
Poslední kus
S novou kartou za

11.7.2024 na výdejním místě
11.7.2024 - 12.7.2024 na vaší adrese

Popis

Želé lze vytvořit za pomoci této plastové formy, která obsahuje z každé strany bílé plastové a otevíratelné víčko. Formy ve tvaru vlnitých košíčků nabývají hned tří barevných variant po dvou kusech. Produkty jsou snadno omyvatelné a opakovaně použitelné. Formy na želé, s nimiž dostane stolování zcela odlišnou podobu.


Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:

V těchto plastových bábovičkách se dělají různé dezerty a slané aspiky ztužené želatinou opravdu skvěle. Bábovičky mají objem 120 ml a výhodou je, že se dají z obou stran odklopit. Takže se dají plnit jak z jedné, tak i druhé strany a ve výsledku je trošku jiný tvar výrobku. Nádobky před naplněním nepatrně přetřu olejem, přebytečný odstraním ubrouskem. Stačí jen slabý a nepatrný povlak, výrobky se pak lépe vyklápějí.


Na našem trhu je více druhů ztužujících přípravků, já používám práškovou želatinu živočišného původu. Je to želatina z klihu, která se získává z vepřových kostí, šlach a kůží. Kolagen je i prospěšný lidskému zdraví. Při používání této želatiny je třeba dodržet několik pravidel. Je ji třeba nechat předem zhruba 15 minut v nějaké tekutině nabobtnat. Při jejím rozpouštění nesmí teplota přesáhnout 60°C a pokud chceme použít např. čerstvé kiwi, ananas, papáju, tak je třeba předem ovoce krátce povařit. Toto ovoce obsahuje enzymy bránící ztuhnutí. Na rozpouštění želatiny se hodí i hrnec – vodní lázeň, obzvlášť pro začátečníky, ale není to podmínkou.


V těchto nádobkách se dají vyrábět různé jednoporcové dezerty jak z ovoce, tak i z tvarohu, jogurtu, kefíru, kávy, džusu apd. Taktéž je více možností při použití na slané výrobky studené kuchyně. Hodí se jak na zeleninové aspiky, tak aspiky se šunkou, masem, na tzv. vaječnou tlačenku apd.


U těchto báboviček si velice cením toho, že jsou uzavíratelné z obou stran, v chladničce náplň nepřebírá pachy jiných surovin. Šetří i místo, jelikož jdou skladovat na sobě. Taktéž se dají dobře přenášet, např. i do zaměstnání, ale v letních měsících v termotašce. Tyto želatinové dezerty se musí udržovat v chladu. Obsah se z plastových nádobek velmi dobře vyklápí. Na talíři si už každý dozdobí dle své fantazie.


Práce se želatinou není těžká a náročná, ale mnoho lidí odrazuje. Chce to jednou zkusit. A pak už budou přicházet jen nové a nové nápady, co se dá všechno připravit a zkombinovat. Pokud použijeme hutnější ingredience, je třeba želatiny méně a naopak. Přeji mnoho zdaru.
M.F.