10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 12658790

Browin Uzenářská síťka na sýr 3m

Browin Uzenářská síťka na sýr 3m

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Browin Uzenářská síťka na sýr 3m Celý popis
Ušetříte 25 Kč 124 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
99 Kč
Ušetříte 25 Kč 124 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní před poskytnutím slevy.
99 Kč
S novou kartou za

30.8.2024 na vaší adrese

Popis

Uzenářská síť o rozměru 3 m x 12 cm, určená především milovníkům domácího uzeného sýra. Tato síťovina se vyznačuje vysokou odolností a univerzální velikostí ok.
Je ideální nejen pro výrobu uzených sýrů a pro další uzené výrobky, ale také pro pečení (do 220 ° C, do 120 minut) a vaření (do 125 ° C, do 120 minut).

Může být nastříhán podle potřeby.

Domácí uzený sýr




Ingredience na 1 kg sýra:

  • 10 l nízko pasterizovaných (do 74 ° C) nebo čerstvého mléka
  • 11 kapek syřidla Vege Plus
  • 2 g chloridu vápenatého.


Recept:
Chlorid vápenatý se rozpustí v 50 ml vlažné vody. Zahřejte mléko na 38–40 ° C a přidejte rozpuštěný chlorid vápenatý. Potom se nalije do syřidla rozpuštěného v 50 ml vlažné vody a nechá se hodinu odstát. Když se vytvoří pevná sraženina, nakrájejte ji na kostičky dlouhé 1 cm a odložte na 10–15 minut. Vložte masu do formy a vytlačte syrovátku. V kastrolu zahřejte vodu na 75 ° C, rozdělte sýrovou hmotu na kousky velikosti do dlaně – a několikrát je uvařte. Po každém vaření se porce stlačí, aby se zbavila co nejvíce syrovátky. Když se konzistence sýra podobá husté plastické hmotě, tvarujte ji a vložte ji do sýrové sítě.

Připravte solanku: na každý 1 litr vody přidejte 180 g soli a vložte do ní na 12 hodin chlazený sýr. Po vyjmutí ze solanky sýr jemně osušte a dejte ho udit, nejlépe studeným kouřem – při teplotě 35–40 ° C po dobu 2–3 hodin.