10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 24808475

GreenPan CAMBRIDGE 28 cm / GreenPan Wok

GreenPan CAMBRIDGE 28 cm / GreenPan Wok

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
CAMBRIDGE 28 cm / GreenPan Wok DIAMANTOVÝ POVLAK WOK PRO ORIENTÁLNÍ VAŘENÍ WOK UMOŽŇUJE RYCHLÉ SMAŽENÍ PŘI VELMI VYSOKÝCH TEPLOTÁCH Pánve a hrnce řady Cambridge jsou opatřeny nejnovější verzí povlaku Thermolon™ Infinity, který obsahuje diamanty. Nepřilnavý, dobrý rozvod a udržení tepla, sn Celý popis
1 600 Kč
1 600 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

21.8.2024 na výdejním místě
21.8.2024 - 22.8.2024 na vaší adrese

Popis

CAMBRIDGE 28 cm / GreenPan Wok

DIAMANTOVÝ POVLAK WOK PRO ORIENTÁLNÍ VAŘENÍ

WOK UMOŽŇUJE RYCHLÉ SMAŽENÍ PŘI VELMI VYSOKÝCH TEPLOTÁCH

Pánve a hrnce řady Cambridge jsou opatřeny nejnovější verzí povlaku Thermolon™ Infinity, který obsahuje diamanty.

Nepřilnavý, dobrý rozvod a udržení tepla, snadno se čistí, super odolný. Díky tomuto povlaku lze pánev – a měla by – používat při nízkém až středním ohni.

Diamanty použité při výrobě povlaku (průmyslová kvalita) zvyšují jeho pevnost a tepelnou vodivost.

Diamant má 4× větší tepelnou vodivost než měď, je nereaktivní materiál, má přirozené antiadhezivní vlastnosti a je nejtvrdším materiálem, který člověk zná. Ergonomická, pohodlná, nevodivá teplá rukojeť z bakelitu.

Technologie Magneto ™ – dno pánve je vyrobeno z hliníku nasyceného feromagnetickými částicemi, díky čemuž je možný indukční jev – a pánev se zahřívá i přes absenci oceli.

Kromě toho je dno pánve zušlechtěno rozptýlenými měděnými částicemi. Vznikající teplo se rozvádí rovnoměrně a dno pánve je mnohem méně náchylné k deformaci.

Okraj pánve je profilován tak, aby se dal snadno sklouznout bez odkapávání.

Pánev lze použít na všech sporákech (včetně indukčních).

Lze použít v troubě do 180°C.

Vhodné do myčky, ale výrobce doporučuje ruční mytí.

THERMOLONTM COATING neobsahuje teflon – je to první nepřilnavý keramický povlak na světě vyrobený bez použití kyseliny perfluoroktanové (PFOA). Na rozdíl od teflonových povlaků neobsahuje olovo ani kadmium. Thermolon™ je bezpečný a zdravotně nezávadný nátěr – neobsahuje toxické přísady a materiály použité při výrobě nejsou škodlivé pro životní prostředí. Všechny produkty GreenPan s nepřilnavým povrchem jsou vyráběny technologií Thermolon™

Vyrobeno bez PFOA, bez olova a kadmia.

  • Rozměry: 28,0 × 8,0 cm [h. x výška ]; 16,3 cm [d. dna]; 3,6L [kapacita ]
  • Materiál: hliník, bakelit
  • Barva: černá, béžová, béžová
VÝBĚR JE OBROVSKÝ. PODÍVEJTE SE, PROČ BYSTE SI MĚLI KOUPIT GREENPAN?

GreenPan™ je vášní pro zdravé vaření. Když v roce 2007 vyrobil první pánev, odstartoval „keramickou revoluci“ přeměnou materiálů pro výrobu kuchyňských doplňků, které používají rodiny po celém světě. A stále pracuje na nových technologiích pro zdravé stravování

Značka GreenPan™ byla založena v Belgii v roce 2007, patentovala a uvedla na trh inovativní antiadhezivní keramický povlak Thermolon. Jednalo se o první povlak na trhu, který neobsahoval polytetrafluorethylen (PTFE), běžně známý jako teflon.

O tom, jak moc to odpovídalo potřebám spotřebitelů, svědčí fakt, že během prvních 4 hodin prodeje našli kupující 24 000 kusů těchto pánví. Inovativní produkty GreenPan ™ přispěly k rozvoji trendu propagujícího zdravý životní styl a „domácí“ potraviny.

Od svého debutu se společnost transformovala na velkou společnost oficiálně nazvanou The Cookware Company, která sdružuje několik sesterských značek: GreenLife, VitaVerde, GreenChef, Fiesta – a vlajkovou loď GreenPan.

Společným znakem produktů GreenPan je inovativní a neustále vyvíjený antiadhezivní povlak Thermolon, vyráběný metodou sol-gel. Způsob spočívá ve výrobě koloidního roztoku (tj. solu) obsahujícího velmi jemné částice složek budoucího povlaku. Roztok se nanese na kovovou část nádoby a již tam se odpaří za vzniku gelu. Série chemických reakcí v gelu vede ke vzniku sloučenin, které tvoří správné složky povlaku, a posledním krokem je sušení a vypalování nádoby při vysoké teplotě, což dává povlaku požadované vlastnosti keramiky.

Nejdůležitější vlastnosti Thermolonu:

  • neobsahuje teflon – jedná se o první antiadhezivní keramický povlak na světě,
  • na rozdíl od teflonových povlaků je vyroben bez použití kyseliny perfluoroktanové (PFOA – chemická sloučenina podezřelá některými vědci jako karcinogenní) a neobsahuje olovo ani kadmium,
  • neobsahuje žádné další toxické složky a materiály použité při výrobě nejsou škodlivé pro životní prostředí.

Thermolon je odolný vůči vysokým teplotám. Při náhodném přehřátí pánve ani na teplotu 450 °C nehrozí poškození pánve, uvolňování škodlivých chemikálií nebo tvorba toxických výparů.

Thermolon má také lepší tepelnou vodivost než tradiční povlaky, což zajišťuje, že teplo je distribuováno rovnoměrněji po celém povrchu pánve a jídlo je lépe propečené.

Thermolon byl nezávislými laboratořemi uznán jako vyhovující mezinárodním standardům pro styk s potravinami, stanovenými americkým FDA (Food and Drug Administration) a německým LFGB. Kromě toho byl Thermolon uznán švýcarskou vládou a Korejským výzkumným a zkušebním institutem jako vyhovující jejich zavedeným normám.

Nejnovější typ povlaku Thermolon obsahuje diamanty, které zvyšují jeho pevnost a tepelnou vodivost. Používají se diamanty průmyslové kvality, což jsou přírodní nebo syntetické kameny, které jsou příliš jemné na to, aby je bylo možné použít ve šperkařství.

  • diamant je nejtvrdší materiál, který člověk zná,
  • je látka s přirozenými antiadhezivními vlastnostmi,
  • má 4krát větší tepelnou vodivost než měď,
  • je to nereaktivní materiál.

PRO INDUKČNÍ VAŘIČE: MAGNETO INDUKČNÍ

Jedním z největších problémů pánví určených pro použití na indukčních vařičích je deformace ocelového dna pánve. Důvodem je vrstvená struktura dna a fakt, že ocelová a hliníková vrstva se vlivem tepla různě roztahují. Dno pánve má tendenci se uprostřed zakřivovat nahoru, což má dva důsledky:

  • dno pánve nepřiléhá rovnoměrně k indukční varné desce, a proto nerovnoměrně absorbuje teplo,
  • tekutý obsah, např. olej, kape na okraje nádoby (např. pánev), což často způsobí, že se jídlo připálí ve středu pánve.

V nové technologii Magneto bylo zcela upuštěno od ocelové části, což také výrazně snížilo váhu nádobí. Místo toho je u pánví GreenPan s technologií Magneto dno vyrobeno z hliníku nasyceného feromagnetickými částicemi, díky čemuž je možný indukční jev – a pánev se zahřívá i přes absenci oceli. Kromě toho je dno pánve zušlechtěno rozptýlenými měděnými částicemi. Vznikající teplo se rozvádí rovnoměrně a dno pánve je mnohem méně náchylné k deformaci.