Gerlach Grilovací Pánev 24 Cm Natur
Popis
Gerlach grilovací pánev 24 cm natur
Gerlach
Grilovací pánev NATUR je ideální pro smažení a grilování
Univerzální pánev Natur s dřevěnou rukojetí, inspirovaná tím, co je v přírodě nejlepší a nejdokonalejší. Hodí se na smažení ryb, dušení zeleniny nebo grilování masa. Usnadňuje přípravu chutných jídel při zachování jejich nejlepší chuti a nutričních hodnot. Pánve řady Natur spojují pohodlí při používání a solidní zpracování v jednoduchém moderním stylu. Jsou nepostradatelným prvkem v kuchyni pro náročné uživatele a milovníky zdravého vaření. Zaručují odolnost a komfort používání po mnoho let.
Detailní popis:
Grilovací pánev Natur má speciální keramický povlak ILAG Ceralon® Non Stick , který zaručuje pevnost a odolnost produktu. Jídlo se nelepí na dno pánve. Nádoba je vysoce odolná vůči teplotě, deformaci a poškrábání. Je vyrobena z nejkvalitnějších materiálů, které jsou zdravotně nezávadné i při dlouhém a intenzivním smažení. Čtvercový tvar a tomu odpovídající velká velikost pánve pomáhá smažit mnoho surovin najednou. Speciální drážky zajišťují správný odvod tuku a pokrmy vypadají jako z klasického grilu.
Pánev má silné dno s feromagnetickým kotoučem pro rovnoměrné rozložení tepla. Díky tomu máte energeticky úsporné smažení na dosah ruky.
Nádobí je vhodné pro použití na všech typech sporáků, včetně těch, které jsou určeny pro indukci.
Díky ergonomické a odolné rukojeti z přírodního bukového dřeva je vaření jednoduché a moderní design pánve dodá charakter každému kuchyňskému prostoru.
Snadné ruční čištění je další výhodou grilovací pánve řady Natur.
Technologie ILAG
ILAG Non-Stick Ceramic , dříve známý jako CERALON® , jsou švýcarské keramické povlaky. Dvouvrstvý systém se vyznačuje mimořádnou tvrdostí a odolností vůči vysokým teplotám. Jídlo se k pánvi nelepí a samotná pánev se velmi snadno čistí.
Potahy jsou vyrobeny z přírodních minerálů, proto jsou zdravotně nezávadné a při intenzivním smažení neprodukují žádné škodlivé látky. Spotřeba energie ve výrobním procesu je díky nižším vytvrzovacím teplotám nižší než u běžných nátěrů.
Charakteristický
Počet vrstev 2 Tloušťka povlaku µm 35–50 Teplota vytvrzování ° C 200 Pracovní teplota ° C 250 Odolnost proti oděru (BS) ???? Síla (LGA) ???? Odolnost proti korozi????
Keramické nádobí – použití a péče
Důležité bezpečnostní tipy
- Vždy mějte pánev pod dohledem a ujistěte se, že není používána v přítomnosti dětí.
- Nenechávejte pánev na horkém sporáku déle, než je nutné.
- Abyste předešli zranění, buďte opatrní při držení horké pánve za rukojeť.
- Ujistěte se, že rukojeti nejsou nikdy umístěny nad horkými varnými deskami.
- Povlak Ceralon® neobsahuje PTFE, PFOA a fluor.
Poznámky k použití
- Před prvním použitím pánve odstraňte všechny obaly a štítky a poté pánev umyjte horkou vodou.
- Vařte vodu 2–3krát na pánvi, abyste odstranili zbytky z výroby a nečistoty.
- Před prvním použitím vetřete do pánve trochu oleje. Tento postup by se měl čas od času opakovat.
- Snažte se ušetřit energii tím, že se ujistěte, že pánev je stejně velká nebo větší, ale nikdy menší než varná plocha. Při použití plynového sporáku nastavte plamen tak, aby se nedotýkal okrajů pánve.
- K ohřívání jídla na pánvi nepoužívejte olej ani tuk.
- Přestože je nepřilnavý keramický povlak odolný vůči vysokým teplotám, a to až do 400 °C, přehřívání pánve se nedoporučuje.
- Keramické povlaky se velmi rychle zahřívají, a proto se nikdy nesmí nechávat na kamnech bez dozoru.
- Pánev nikdy nepřehřívejte. Nepoužívejte nádobí při teplotách vyšších než 250 °C. Tomu lze předejít použitím oleje jako indikátoru tepla, protože olej začne kouřit při teplotách nad 250 °C.
- Za každou cenu se vyvarujte přehřátí pánve. Potraviny se mohou na keramickém povlaku připálit a mohou se na něm objevit černé usazeniny.
- Při smažení se nedoporučují vysoké teploty a velké množství oleje.
- Nedovolte, aby se olej v pánvi připálil.
- Nikdy neotvírejte jídlo v nádobě ostrými a tvrdými předměty.
- Používejte pouze nylonové nebo dřevěné kuchyňské doplňky.
- Vždy používejte čistou pánev. Před uložením se ujistěte, že jsou odstraněny všechny zbytky jídla.
Čištění a péče
- Před čištěním pánev vždy ochlaďte. Velké teplotní výkyvy mohou způsobit trvalou deformaci nádoby.
- K čištění použijte horkou vodu, měkkou stranu houby nebo měkký nylonový kartáč. Nepoužívejte ocelovou vlnu nebo hrubé hadry!
- K odstranění zbytků jídla a mastnoty nepoužívejte agresivní nebo abrazivní čisticí prostředky (např. čistící mléko).
- V případě, že se na potahu objeví tmavé usazeniny způsobené vysokými teplotami na pánvi, neodstraňujte je hrubým hadříkem nebo předměty s ostrými hranami. Nalijte na pánev horkou vodu, chvíli ji namočte a poté opatrně a jemně odstraňte případné usazeniny měkkým nylonovým kartáčem nebo měkkým hadříkem.
- Při dlouhodobém používání pánve mohou zbytky jídla, které nebyly předtím odstraněny, vést k různě závažným změnám barvy. To může nepříznivě ovlivnit povrch povlaku. Proto je třeba povrch pánve pečlivě a důkladně vyčistit.
- Mírné zabarvení a skvrny jsou normální. Jsou více viditelné na světlých nátěrech než na tmavých nebo černých površích.
- Agresivní mycí prostředky používané při mytí v myčkách mohou snížit vlastnosti nádobí. Keramické pánve se doporučuje mýt ručně.
- Kód výrobce: 5901035498730