Asahi ASAHI CC-SC103 syntetické prkénko na krájení 60x30
Popis
Syntetické prkénko PARKER ASAHI CC-SC103 600×300×15mm.
Určeno pro profesionální použití. V barvách: béžová, zelená, modrá, růžová.
Desky ASAHI jsou vyrobeny ze syntetického kaučuku s přídavkem dřevěných vláken. Kombinují strukturu dřeva, vykazující jeho nejlepší vlastnosti, a zároveň využívají výhod syntetického materiálu. Jsou odolné proti poškrábání, mají nízkou nasákavost (což umožňuje jejich snadné mytí a sušení) a mají vysoké hygienické vlastnosti a odolnost proti plísním a bakteriím.
Odolnost prkénka ASAHI.
1. Nůž na desce ASAHI zanechal škrábance hluboké až 578 µm a na smrkové desce až 1534 µm, což je téměř 3× hlubší .
2. 160× zvětšený pohled na čepel ukazuje větší tupost nože při krájení na tradiční desce než na desce ASAHI.
3. Test nasákavosti desky byl proveden při 23 °C a trval 3 dny. Stupeň nasákavosti desky ASAHI je 0,004 g/cm2 a tradiční smrkové desky 0,065 g/cm2, tedy 16× menší .
Povrch desek ASAHI má antibakteriální vlastnosti a desky byly testovány a schváleny pro provoz v nejnáročnějších kuchyňských prostředích: TOKYO Food Hygiene Association a BOKEN QUALUATION EVALUATION Institiute v Osace. Zbytky jídla a skvrny ponechané na desce však mohou účinně snížit její antibakteriální vlastnosti.
Rozměry : 600×300×15 mm
Hmotnost : 2,9 kg
Barva : béžová, zelená, modrá, růžová
Péče a čištění.
– deska se může deformovat, pokud je umístěna v blízkosti silného zdroje tepla (otevřený oheň, plynový nebo elektrický hořák, horké hrnce a pánve)
– prkna by se neměla používat a skladovat při teplotách nad 90 °C nebo pod –30 °C (prkna pro domácí použití snesou teploty do 100 °C, ale ne déle než 30 minut, prkna pro profesionální použití snesou teploty do 130 °C, ale ne déle než 30 minut)
– při mytí desky v myčce je velká pravděpodobnost její deformace a poškození
– pokud se deska vlivem používání při vysoké teplotě a dlouhodobé zátěži zdeformuje, můžete ji zkusit opravit. Deska by měla být zahřátá např. v troubě na 80 °C, položte na rovnou plochu a přitlačte navrch těžkým a plochým předmětem. Takto naloženou desku je třeba nechat vychladnout. Tato metoda umožňuje snížit deformaci desky – desku lze sterilizovat UV paprsky. To neovlivní kvalitu desky, i když může změnit její barvu.
– při dlouhodobém znečištění desky se mohou na jejím povrchu i přes její antibakteriální ochranu objevit bakterie
– po použití desku omyjte jemným saponátem a nechte zcela vyschnout. V případě odolných nečistot lze použít bělicí prostředek (nejlépe s dezinfekčními prostředky). Deska by se ale v takovém přípravku neměla namáčet příliš dlouho a po odstranění nečistot by se měla důkladně opláchnout. Desku lze prát ve vodě o teplotě do 90 °C, nezapomeňte ji při mytí položit na rovnou plochu a omýt horkou vodou rovnoměrně z obou stran
– k čištění desky doporučujeme použít nylonový kartáč – desku nepoužívejte k jiným účelům než krájení potravin – buďte opatrní při řezání kluzkých nebo zmrzlých produktů na desce
ASAHI Cookin` Cut – oblíbené prkénko profesionálních kuchařů a kuchařů.
PARKER ASAHI jako první patentovali a v roce 1965 představili prkénko vyrobené z kombinace speciální syntetické pryže a dřevěných hoblin. Díky tomu získali strukturu připomínající dřevo a vykazující jeho nejlepší vlastnosti a zároveň využili výhod syntetického materiálu.
Jaké jsou vlastnosti desek ASAHI?
– odolnost proti poškrábání
– nízká nasákavost, což usnadňuje praní a sušení
– vysoké hygienické vlastnosti a odolnost proti plísním a bakteriím
1. Přírodní struktura.
Desky ASAHI mají dostatečnou elasticitu, což usnadňuje jejich řezání a drcení. Při energickém řezání nůž „neskáče“ na desku a veškerou energii použitou k řezání výrobku nakonec deska absorbuje.
2. Výborná výdrž.
Povrch desky ASAHI je velmi odolný proti poškrábání, horké vodě a oblíbeným mycím prostředkům. Díky tomu se méně opotřebovává a nedeformuje se při každodenním používání. Tyto vlastnosti se promítají do delší životnosti a méně časté výměny desky.
3. Vysoká stabilita.
Přiměřeně vysoká hmotnost desky ASAHI zajišťuje její stabilitu na stole při řezání. V kombinaci s charakteristickou povrchovou úpravou si můžeme být jisti, že prkénko ani nařezaný výrobek při krájení nebo drcení nesklouznou.
4. Snadnost použití.
Kuchyňská prkna ASAHI jsou odolnější proti zabarvení a přenosu zápachu než tradiční dřevěná prkna. To usnadňuje jejich udržování v čistotě.