FAGOR Innova 4 litry
Tlakový hrnec z řady Innova se stane součástí vašeho vaření. Hrnec má zesílené, sendvičové dno pro rovnoměrné rozložení tepla, využití zbytkového tepla, úsporu energie a tvarovou stálost.
Celý popis
Produkt se již neprodává
1 599 Kč
Zboží od:
MALL
1 599 Kč
Popis
Fagor Innova tlakový hrnec
- Objem: 4 litry.
- Produkt je vyroben z nerezové oceli 18/10.
- Zesílené, sendvičové dno pro rovnoměrné rozložení tepla, využití zbytkového tepla, úsporu energie a tvarovou stálost.
- Sendvičové dno je vyrobené technologií Plaksteel – technologie Plaksteel je patentem firmy Fagor.
- Automatický zámek po uzavření hrnce tlakovou poklicí.
- Sejmutí pracovního ventilu lze provést před každým vařením a po použití bez jakéhokoliv nářadí – stačí pouze rukou.
- Vhodné na všechny typy ohřevu.
Čtyři stupně polohy pracovního ventilu:
- nízký tlak (zelenina)
- vysoký tlak (masa, luštěniny)
- vypouštění páry
- sejmutí pracovního ventilu
Vaříme v tlakových hrncích
Tradiční vařeníPři tradičním způsobu vaření je potravina zcela ponořena ve velkém množství vody, která se ohřívá do bodu varu a ten je udržován za maximálního příkonu tepla po dobu nutnou pro uvaření potraviny. Pokud není použita poklice, čas pro vaření se prodlužuje. |
Vaření v tlakovém hrnciPři vaření v tlakovém hrnci se používá minimální množství vody 0,1–0,3 litru. Potravina není ve vodě ponořena, bod varu díky velmi malému množství vody přichází velmi rychle a je oproti tradičnímu vaření ihned potřeba snížit tepelný příkon pro udržení tlaku v tlakovém hrnci bez úniku páry. |
Náklady na vaření:
Tlakové vaření velmi snižuje nároky na podstatné parametry vaření a to jsou čas a peníze. Čím kratší čas vaření tím nižší spotřeba energie a tím větší úspora peněz. Úspora finančních prostředků je jedním z důležitých parametrů pro hospodaření každé domácnosti a vzhledem k času stráveném při přípravě jídel rozhodně ne zanedbatelnou položkou v rozpočtu domácností.
Snadné použití
|
Zdraví:
Tlakové vaření potravin zabezpečuje, že oproti tradičnímu vaření zůstává i nadále po uvaření maximum nutričních hodnot – vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky obsažené v potravinách, které si připravujeme a nejsou vyvařeny do vody, kterou pro tradiční vaření používáme. Protože potravina je zpracovávaná nejen teplotou, ale i tlakem dochází k dokonalejší proniknutí páry do potraviny a tak i k likvidaci případných pro zdraví nebezpečných látek.