KINGHoff Kuchařský Teploměr Na Maso Kinghoff Kh-3697
Popis
Kinghoff
Málokdy si uvědomíme, jak důležitou a podceňovanou činností při přípravě pokrmů je profesionální měření jejich teploty při tepelné úpravě. Obvykle spoléháme na své, bohužel často nespolehlivé smysly. Často k hodnocení pokrmu používáme zrak a čich. Zda takto, např. po barevném provedení pečeného kusu masa, můžeme něco říci o jejích vnějších partiích? Co však děje uvnitř? To je důležité zejména u větších kusů pečeného masa. Můžeme sice rozkrájet maso během pečení, ale pak, stejně spíše sledujeme, než měříme. Zde nám přicházejí na pomoc profesionální kuchařské teploměry. Obvykle jedná o specializované měřiče speciálně určené pro měření teploty pokrmů. Mají sondu, tj. druh teplovodivého špízu, který vkutálí do pečeného masa. Díky němu víme, jakou teplotu má pokrm uvnitř.
Při tepelné úpravě musí pokrmy dosáhnout v interiéru správné teploty:
- hovězí maso by mělo dosáhnout min. 63° C;
- drůbež a vepřové maso – min. 74° C po dobu nejméně 2 minut;
- regenerované pokrmy – min. 75° C;
- skladované pokrmy – min. 63° C.
Teplota by měla být měřena ve středu pokrmu – sonda musí být v nejtlustší části masa – mimo kost. Pokud má výrobek nepravidelný tvar nebo pokrm skládá z několika složek, měla by teplota měřit na několika místech.
Specifikace:
– Teploměr je vyroben z nerezové oceli.
-Přehledný ciferník s motivy zvířátek.
– Přesnost potvrzena certifikátem.
– Průměr kotouče cca. 5cm.
– Celková délka cca. 14cm.
– Udává teplotu od 0C do 120C.