Jiří Bajer: Rakytník - Zázračná rostlina, oranžový poklad...
Jiří Bajer: Rakytník - Zázračná rostlina, oranžový poklad...
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Již dávno není pravda, že rakytník je jen ten trnitý keř s kyselými plody, který se hodí asi jenom pro ptáky v zimě a k osazení zdevastované půdy. Rakytník je nová a významná kulturní plodina, která vyvolává stále větší zájem.
Celý popis
224 Kč
Zboží od:
Knihy Daniela
224 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
6.1.2025
na výdejním místě
Výdejní místa
6.1.2025 -
8.1.2025
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Již dávno není pravda, že rakytník je jen ten trnitý keř s kyselými plody, který se hodí asi jenom pro ptáky v zimě a k osazení zdevastované půdy. Rakytník je nová a významná kulturní plodina, která vyvolává stále větší zájem. Zcela jistě ani jedna v přírodě volně rostoucí rostlina si nezískala tak rychle a tak velkou pozornost jako rakytník. Za necelých sedmdesát let se rakytník stal rostlinou světového významu. Oceňován je vysoký obsah vitaminů v plodech a oleje s léčivými vlastnostmi. Vědci objevují možnosti stále širšího využití a dále zkoumají bohatou paletu biologicky účinných látek. Nabízí se využití jeho plodů i listů pro potravinářství a léčivých látek a jejich účinků zvláště pro zdravotnictví. Významné je také uplatnění rakytníku ve veterinární medicíně. Využívá se zbytků při zpracování plodů jako přísad do krmiva v živočišné výrobě, což zvyšuje
přírůstky, zkvalitňuje masné produkty a posiluje imunitu zvířat. Dřevo rakytníku má vysokou výhřevnost. Svými kořeny regeneruje zdevastovanou půdu a obohacuje ji o vzdušný dusík, který poutá pomocí symbiotických bakterií. Krásou keře a barevnými plody zkrášluje okrasné výsadby. Rakytník, to je světový trend pro zdraví. I v ČR jsou již založeny první plantáže a máme zkušenosti s pěstováním rakytníku. Tato kniha nechť je inspirací pro další pěstitele, pro velké i malé výsadby rakytníku. Kniha seznamuje s léčivými vlastnostmi a dalšími pozitivy této rostliny, radí, jak pěstovat a také jak plody a další části rakytníku prakticky využívat – najdete zde recepty na šťávy, džemy, saláty, čaje, ale také masti, dokonce víno apod.
- Datum vydání: 01. 06. 2014
- Počet stran: 160
- ISBN: 978–80–204–3385–5
- Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá