10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 41271269

Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš

Proč se klepou řízky - Vladimír Mikeš

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Celý popis
Produkt je momentálně nedostupný.
355 Kč
Zboží od: TvFit.cz
355 Kč
Vrácení zdarma přes Zásilkovnu
S novou kartou za

Popis

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.