Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně (Edice Apetit)
Tajemství východu aneb To nejlepší z asijské kuchyně (Edice Apetit)
Popis
Časopis Apetit loni uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské a francouzskou kuchyni přichází s knihou věnovanou kuchyni asijské. Těšte se na ohňostroj chutí, barev a vůní! „Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. „Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu,“ dodává. Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla). Kapitoly: – Chuť pravé Asie (ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng…) – Hot & cold (saláty a polévky) – Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí křídla po vietnamsku…) – Někdo to rád ostré (kari, chilli omáčka, marináda terijaki) – Wokování (pokrmu z woku) – Naplňte to! (čínské knedlíčky, taštičky, jarní závitky a rolky…) – Tááák sladké (dezerty, zmrzlina z čaje matcha)