Tajemství Východu - aneb To nejlepší z asijské kuchyně
Tajemství Východu - aneb To nejlepší z asijské kuchyně
Popis
„Koukali jsme pod hbité prsty mistrů suši a přes rameno kuchařům těch nejlepších vietnamských bister. Sháněli jsme exotické ovoce a roztodivné bylinky, sami si míchali kari pastu, nakládali kimči, balili jarní závitky a ani na okamžik jsme neodložili hůlky…,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková. „Výsledkem našeho snažení jsou ty nejúžasnější originální recepty, které nabízejí země jihovýchodní Asie od Barmy přes Thajsko, Vietnam a Čínu až po Indonésii a Koreu,“ dodává.
Kniha je rozdělena do sedmi kapitol.
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat a použít exotické suroviny (od bylinek až po nejrůznější ochucovadla).
Kapitoly:
Chuť pravé Asie
(ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng…)
Hot & cold (saláty a polévky)
Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí křídla po vietnamsku…)
Někdo to rád ostré (kari, chilli omáčka, marináda terijaki)
Wokování (pokrmu z woku)
Naplňte to! (čínské knedlíčky, taštičky, jarní závitky a rolky…)
Tááák sladké (dezerty, zmrzlina z čaje matcha)
- Datum vydání: 01. 04. 2014
- Počet stran: 160
- ISBN: 978–80–87575–13–0
- Vazba: Pevná bez přebalu matná