redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek
redakce časopisu Apetit: Mamma mia! - aneb To nejlepší od italských matek
Popis
Časopis Apetit přichází na trh s novou edicí kuchařek, tentokrát zaměřenou na mezinárodní kuchyně. První kuchařkou z nové řady je kniha věnovaná kuchyni italské, která je mezi čtenáři Apetitu tolik oblíbená!
V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty – na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty – tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo…
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít italské suroviny – od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky atd.), co si přivézt z dovolené, jak číst v jídelním lístku v pizzerii atd.
„Autorka kuchařky Katka Švejdová žila pár let v Itálii a propadla šarmu italských mužů, ale především kouzlu italské kuchyně. Recepty, které jí často prozradily právě mamme italiane, jsou tak opravdu autentické, ověřené redakcí časopisu Apetit, ale hlavně uvařitelné i v českých podmínkách,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.
PS: Apetit vám doma zařídí pořádnou Itálii!
160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 7 kapitol:
- Šupito presto
- Bravo, pizza
- Pasta, a pasta!
- Pod jižním slunce
- Horská výprava
- Grandiózní hostina
- Sladký život
- Datum vydání: 01. 09. 2013
- Počet stran: 160
- ISBN: 978–80–87575–07–9
- Vazba: Pevná bez přebalu matná