Pálka Radek: Jihomoravská kuchařka - Krásy jižní Moravy na talíři
Pálka Radek: Jihomoravská kuchařka - Krásy jižní Moravy na talíři
Popis
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Všední kuchyně byla sice prostá, ale provoněná ovocnými knedlíky, bramborovými plackami nebo buchtami s vydatnou polévkou z fazolí a hrachu. Svátečně bylo prostřeno jedinečnou lukšovou polévkou, pečenou husou s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem s místním červeným vínem.
Chuťové buňky zde můžete svlažit na celé řadě koštů vín a pálenek místních výrobců, které podobně jako cimbálové muziky dotváří osobitý kolorit zdejšího kraje.
*****
Vydejte se s šéfkuchařem Radkem Pálkou ochutnat perly jižní Moravy, které si můžete sami připravit, ať už bydlíte kdekoliv. Výborné recepty jsou doplněny výjimečnými fotografiemi Lucie Chramostové.
*****
Pozor, listování knihou zvyšuje chuť k jídlu!
- počet stran: 159
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 12.7.2023
- šířka: 162mm
- výška: 16mm
- hmotnost: 526g
- ISBN: 978–80–271–3948–4
- jazyk: česky