Mandžuková Jarmila: Knedlíky - 200 receptů
Mandžuková Jarmila: Knedlíky - 200 receptů
Popis
Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Tradiční česká jídla si bez něj nelze představit – knedlovepřozelo, svíčková, guláš a stovky jiných, škála knedlíkové gastronomie je bohatá a pestrá. Známe knedlíky naslano, nasladko, plněné, bramborové, ovocné, zeleninové, vařené tak či onak, podávané jako příloha či hlavní pokrm a kdovíjak ještě podle vlastní fantazie. K jedinečnosti knedlíků významně přispívá skutečnost, že je v žádoucí proslulé kvalitě nelze zdárně vyrobit z jiné mouky než té české. I když se dnes dají koupit již hotové v obchodě, není nad ty doma připravené, kypré a čerstvě kouřící. Zvládnout jejich tvorbu patří k vrcholům kuchařského umění. Zkušená autorka, odbornice na zdravou a racionální výživu, ing. Jarmila Mandžuková, jež má na svém kontě již stovku vydaných knih, propátrala bohatou historii knedlíku a sestavila tuto výjimečnou kuchařskou příručku, věnovanou výhradně tomuto českému kulinářskému fenoménu. A věřte nevěřte, shromáždila v ní na dvě stě receptů knedlíků a knedlíčků všech druhů. Pokud platí známé rčení, že „láska prochází žaludkem“, pak s její pomocí lze očekávat nekončící líbánky. První vydání Knedlíků vyšlo již v roce 1995, druhé vydání před 10 lety autorka rozšířila a doplnila o padesátku receptů. Nyní pro neutuchající ohlas a poptávku vychází již potřetí.
- počet stran: 128
- produkt: Knihy – paperback
- datum vydání: 15.1.2018
- šířka: 137mm
- výška: 8mm
- hmotnost: 188g
- ISBN: 978–80–87867–30–3
- jazyk: česky