Libor Jan: Jihomoravské vaření s vínem
Libor Jan: Jihomoravské vaření s vínem
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Jak se to má u vaření s vínem? Skvěle, když umíte víno využít i jinak než jen pro přímou konzumaci ze sklenky.
Celý popis
179 Kč
Zboží od:
Knihy Daniela
179 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
2.12.2024
na výdejním místě
Výdejní místa
2.12.2024 -
4.12.2024
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Jak se to má u vaření s vínem? Skvěle, když umíte víno využít i jinak než jen pro přímou konzumaci ze sklenky. Víno lze používat do marinád, lze jím podlévat nejrůznější masa, ať již dušená či pečená, lze je přidávat do omáček, které pak získají příjemnou návinnou chuť. Autor přináší recepty na jídla tuzemská i zahraniční, kde se víno používá běžně či se jím může pokrm vylepšit překvapivě. Defiluje zde slavný kohoutek na víně vedle dalmatské pašticády, roštěné Eszterházy, staropolské kýty na smetaně, pokrmů z mletých mas i rybích specialit, jako je vánoční losos na šampaňském či jihomoravský kapr v rákosí. Nechybějí ani vstupy do kuchyně francouzské a středověké, ke slovu se dostanou i zabijačkové speciality a pochutiny k vinné degustaci. Recepty jsou často obohaceny o nejrůznější postřehy ze sféry kulturní, historické a geografické a vystihují slovně charakter
nabízených jídel. V úvodu nepřijde zkrátka ani historie jihomoravského vinařství, vkusné ilustrace připravil akad. malíř Petr Veselý.
- Datum vydání: 07. 12. 2012
- Počet stran: 144
- ISBN: 9788087317167
- Vazba: BC