Lenka Žák: Víme, co jíme - Vědomé vaření
Lenka Žák: Víme, co jíme - Vědomé vaření
Popis
Kuchařka Víme, co jíme – Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. Vařit podle ní mohou lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Navaříme-li plný hrnec jáhel, pohanky nebo špaldy, nabízí se možnost zpracování od hlavních jídel, polévek, pomazánek až po deserty. A to všechno bez glutamátů a jiných chemických přísad, bílého cukru a bílé mouky.
Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví, a autorka ji dokonce zve do své kuchyně jako nedílnou součást přípravy jednotlivých pokrmů. Nakonec tady najdete i několik rozhovorů: s hercem Jaroslavem Duškem, MUDr. Janem Hnízdilem, Klárou Jíchovou, která se zabývá makrobiotikou a publikuje články o výživě dětí, a taky s autorkou Biolenkou, ta moderuje pravidelný rozhlasový pořad o zdravé výživě.
- Datum vydání: 01. 05. 2012
- Počet stran: 184
- ISBN: 978–80–7281–444–2
- Vazba: Pevná bez přebalu lesklá