Latinská Amerika (Edice Apetit)
Latinská Amerika (Edice Apetit)
Popis
Po kuchařce věnované italské, francouzské a asijské kuchyni a dvou dílech s recepty kuchyně české je tady nový přírůstek – kniha plná notoricky známých i autentických pokrmů z kuchyní celé Jižní Ameriky.
V kuchařce tak najdete přes 100 receptů – to nejlepší ze žhavé kuchyně Mexika, recepty na argentinská grilovaná masa a nejrůznější empanadas do ruky, recepty z Kuby včetně návodu na pravé kubánské mojito atd.
Kniha je rozdělena do 7 kapitol: první zahrnuje opravdu originální recepty z kuchyní Karibiku a Střední i Jižní Ameriky (U jednoho stolu), druhá pak recepty, které se vztahují k nejrůznějším svátkům (Slavte fiestu!), celá jedna kapitola je pak věnovaná mexickým receptům (tacos, tortilly, plněné chilli papričky, guacamole, kukuřičká polévka, huevos rancheros…), následuje kapitola s recepty na gril (argentinské steaky + omáčka chimichurri, hovězí žebra ve stylu tex-mex) a nechybí ani kapitola se sladkým – čokoládou!
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak a kde nakupovat exotické suroviny, jak je správně použít, a taky zajímavosti o stolování a autentické kuchyni jednotlivých zemí Jižní Ameriky.
Všechny recepty jsou pečlivě vybrány a vyzkoušeny redakcí Apetitu, tzn. že jsou všechny uvařitelné i v českých podmínkách.
Kapitoly:
U rodinného stolu (autentické recepty)
Slavte fiestu!
Žhavé dny i noci (grilování)
Pozdrav z Mexika
Z ruky do pusy (nachos, empanadas, tortilly, burgery…)
Výměnný obchod (recepty s typickými jihoamerickými surovinami – káva, quinoa, kukuřice, rajčata…)
Sedmý hřích (sladké)
- počet stran: 164
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 24.8.2015
- šířka: 217mm
- výška: 16mm
- hmotnost: 802g
- ISBN: 978–80–87575–44–4