10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 11526536

Andy Brunning: Proč pláčeme při krájení cibule?

Andy Brunning: Proč pláčeme při krájení cibule?

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Celý popis
296 Kč
Zboží od: Knihy Daniela
296 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

9.8.2024 na výdejním místě
9.8.2024 - 13.8.2024 na vaší adrese

Popis

Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.

Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.

Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.
  • Datum vydání: 01. 11. 2018
  • Počet stran: 160
  • ISBN: 978–80–271–0773–5
  • Vazba: Pevná bez přebalu lesklá