Andy Brunning: Proč pláčeme při krájení cibule?
Andy Brunning: Proč pláčeme při krájení cibule?
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody?
Celý popis
296 Kč
Zboží od:
Knihy Daniela
296 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
10.12.2024
na výdejním místě
Výdejní místa
10.12.2024 -
12.12.2024
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy.
Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe.
Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.- Datum vydání: 01. 11. 2018
- Počet stran: 160
- ISBN: 978–80–271–0773–5
- Vazba: Pevná bez přebalu lesklá