Altera Jiří, Alterová Libuše: Zpracování masa & Domácí zabijačka
Altera Jiří, Alterová Libuše: Zpracování masa & Domácí zabijačka
Popis
Příručka pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o mase i možnostech jeho zpracování, rozšířit svůj sortiment výrobků či jen si v domácích podmínkách zkusit něco nového.
Kniha srozumitelně popisuje vlastnosti masa i pochody, které v něm probíhají. Ty ovlivňují nejen kvalitu, konzistenci, chuť i vůni masa, ale také pokrmů a výrobků z něj připravených.
Podrobně se věnuje i surovinám, zařízením a postupům používaným při zpracování masa (jatečnictví, bourání a vykosťování masa, používaným obalům) a jeho uchovávání (tepelné opracování, solení, uzení). Přínosný je podrobný tabulkový přehled nejrůznějších závad a jejich příčin, které mohou vznikat při porážení, opracování masa i přípravě masných výrobků.
Důležitá kapitola se věnuje domácí zabijačce prasete a přípravě zabijačkových výrobků.
Závěrečná část knihy přináší receptury a postupy přípravy různých druhů masných výrobků (jaternic, jelítek, tlačenek, játrových výrobků, párků, klobás, salámů měkkých i trvanlivých, uzených mas, masových konzerv).
- počet stran: 238
- produkt: Knihy – vázané
- datum vydání: 13.11.2024
- šířka: 168mm
- výška: 24mm
- hmotnost: 572g
- ISBN: 978–80–88306–30–6
- jazyk: česky