10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 13028790

Christoph Ribbat: V restauraci - Příběhy z břicha moderny

Christoph Ribbat: V restauraci - Příběhy z břicha moderny

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Celý popis
267 Kč
Zboží od: Knihy Daniela
267 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

22.8.2024 na výdejním místě
22.8.2024 - 26.8.2024 na vaší adrese

Popis

Kniha představuje spojení kulturní historie, literatury faktu a esejisticky pojatých příběhů s románovými prvky. Autor předestírá pojem restaurace jako sociologický fenomén doby, který ilustruje zajímavými příběhy z gastronomického prostředí, v nichž vystupuje například Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper nebo Robert Walser. Poučeně a s vtipem líčí také konkrétní příběhy číšníků, slavných kuchařů i samotných restauratérů, věnuje se proslulým podnikům a jejich historii, uvádí desítky proslavených pokrmů a receptů. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vnějšího společenského pozlátka, tj. těžká práce a špatné výdělky obsluhy, jejich různorodé slabosti a zlozvyky, jakož i negativní hygienické poměry. Přechází z jednoho kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronomií v mnoha zemích světa.

Autorovi však nejde jen o výčet pozoruhodností, nýbrž i o hlubší sociologický pohled na úlohu restaurace jako takové: co symbolizuje, co prezentuje ve společnosti a jak se v ní odráží chování a očekávání hostů během stolování, při rozhodování či konverzaci o tom, kam zajít a které podniky raději vynechat.

  • Datum vydání: 01. 10. 2016
  • Počet stran: 284
  • ISBN: 978–80–7260–338–1
  • Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá