Kamila Skopová: Jak se co dělávalo - aneb O dovednostech našich dědů a babiček
Kamila Skopová: Jak se co dělávalo - aneb O dovednostech našich dědů a babiček
Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků.
Celý popis
157 Kč
Zboží od:
Knihy Daniela
157 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
21.11.2024
na výdejním místě
Výdejní místa
21.11.2024 -
25.11.2024
na vaší adrese
Možnosti doručení
Popis
Moderní doba nás zbavila manuální dřiny, ale zároveň jsme přišli o nespočet dovedností našich předků. Leckdo ještě doma opatruje ohmataný hmoždíř, v němž babička tloukla koření, dřevěný hříbek na látání punčoch, dědův starodávný hoblík a babku, na které naklepával kosu. Jak se s podobnými každodenními předměty zacházelo? Drobná, ale obsahově hutná kniha dále vysvětluje, co to byly tacle, herdule, mašnógl či hemzáky, a jak se v dřívějších dobách připravovala couračka, žahour či podplamenice. Nebo jak se pekl domácí chléb, jak se v hospodářství zpracovávalo mléko, len, ovčí vlna, husí peří, dřevo, rozličné proutí, a nebo jak se krmily husy. Vesměs jde o činnosti takřka zapomenuté, ale nikoli překonané. Naopak, k mnohým se snažíme s úctou vracet, nebo u nich alespoň hledat inspiraci. Kniha je napsána velice čtivou formou a autorka ji doplnila mnoha ilustracemi.
- Datum vydání: 25. 09. 2020
- Počet stran: 100
- ISBN: 9788027079377
- Vazba: BC